MÜSİAD’ın 23. Olağan kongresi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Kongreye AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum İl Bşk. Av. Rumi Bekiroğlu, MÜSİAD Başkanı Mücahit Köksal, Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı ile MÜSİAD Çorum Şubesi yöneticileri de katıldı.
“Türkiye'nin Büyüyen Gücü” sloganıyla yapılan 11 bin üye ve 46 bin işletmeyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD’ın kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından MÜSİAD Çorum Şube Başkanlığı görevi sırasında yaptığı hizmetlerden ve başarılı çalışmalarından dolayı AKP İl Başkanı Bekiroğlu’na başarı belgesi verildi. Belge dağıtımından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar MÜSİAD çatısı altında görev yapanlara teşekkür ederek, MÜSİAD'ın, Türkiye'nin ekonomisine, üretimine, istihdamına olduğu kadar demokrasisine de çok önemli katkılar yaptığını söyledi.
MÜSİAD yönetiminin kuruluşundan bu yana başkan ve yönetimlerini kurumsal değerler çerçevesinde seçtiğini belirten MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise kongrenin yönetim seçimi olmaktan çok, büyük ailenin ortak mesajlarının dillendirildiği büyük bir buluşma olarak değerlendirdi. Olpak, “Bu buluşmalarda ekonomiden siyasete, Türkiye ve dünya gündemine dair görüş ve düşüncelerinin, eleştiri ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı etkin bir platformdur” dedi.
Kongrede Çorum’dan üyeler Hülya Kaşıkçı, İsmail Kaşıkçı, Fatih Yağlı, Bülent Demirci, Halit İnaltekin, Erkan Kanıtemiz, Zekeriya Özaydın, Şükrü Türkoğlu, M. Emin Türker, Yusuf Ocaklı, Hüseyin Kartal, İsmet Çıtak, Mahmut Öztemiz, Ömer Küçükaltan, Fatih Turbay ve Atakan Akman ile Tapu Kadastro Genel Müdürü hemşerimiz Davut Güney de hazır bulundu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim