Çorum’da sağlık hizmetlerinin kolay ulaşılabilir ve daha verimli hale getirilebilmesi için, eski Devlet Hastanesi’nin yerine yeniden 250 yataklı bir devlet hastanesi açılması gerekiyor ki, boşaltılan C Blok, güçlendirilerek bu amaçla kullanılabilir durumda. Çorumluların şu günlerde bekledikleri müjdelerden biri de bu.

Yine, Çorum’un kendi dinamikleriyle başlattığı sanayileşme hamlesini sonuca ulaştırabilmesi ve yıllık 1 milyar dolara yaklaşan ihracatını katlayabilmesi, böylelikle ülke ekonomisine katkısını artırabilmesi için kendi havalimanına sahip olması mutlak surette gerekli. Havalimanı müjdesi gelmeden, Çorumlular hep “buruk” kalacaklar.

Çorum Belediyesi, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ile çevresindeki spor tesisleri ve arazileri karşılığında, 15 bin kişilik stat ile 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapmayı taahhüt etmişti. Henüz tamamlanamayan bu inşaatlar, Belediye’yi 120 ilâ 160 milyon liralık bir borç yükü altında bıraktı. Başka illerde, kent içinde kalmış statların ve spor tesislerinin yerine devlet eliyle Millet Bahçesi yapılıyor, ama tesislerin mülkiyeti Belediye’de olduğu için, Çorum bu olanaktan yoksun kalıyor.

31 Mart’ta seçilecek Belediye Başkanı, “kocaman” bir sorunu kucağında bulacak. Ya, spor tesislerinin yerini yapılaşmaya açarak, daha “Bismillah” derken Çorumluların nefretini kazanacak, ya da, başka projelerinden, rutin belediyecilik hizmetlerinden fedakârlık ederek bu büyük külfeti taşımaya çalışacak. Çorum’un beklediği müjdelerden biri de, Belediye’nin üzerindeki bu yükün kaldırılması, spor tesislerinin yerinin, “kente nefes aldırır şekilde” değerlendirilmesi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projesinin mevcut yerinde uygulanması da, özellikle bu bölge sakinlerinin beklentilerinin başında geliyor.

Çorum’un ulaşım altyapısı bakımından ihmal edilmişliğini gösteren bir harita, geçen ay içinde sosyal medyada çok paylaşılmıştı. Bu haritayı da okurlarımıza sunarak, Çorumluların hak ettikleri müjdeleri beklediklerini bir kez daha hatırlatıyoruz.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim