Yalnızca kuyumculuk ve mücevherat sektörünün değil, Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri haline gelen Ahlatcı Holding, sektörünün toplam ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştirerek, ihracatın zirvesine bu yıl da damgasını vurdu.

Kovid -19 önlemleri çerçevesinde düzenlenen organizasyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı şunları söyledi:

1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATLA ZİRVEDE

“Ahlatcı Kuyumculuk olarak gerek iç pazarda gerekse dış pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 1,3 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin en büyük altın ihracatçısı konumundayız. Bu başarının elde edilmesinde katkısı bulunan bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

ÇORUM MÜCEVHER İHRACATININ ÜSSÜ HALİNE GELDİ

“Bundan yalnızca birkaç sene önce alanında dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip, dev ölçekli altın fabrikamızı hayata geçirmiştik. Anadolu’nun kalbinde, Çorum’da işlenen altınlar artık dünyanın dört bir yanındaki kadınların zarafetlerini süslüyor. Bu bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Ortaya koyduğumuz rakamlarla artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; ‘Çorum mücevher ihracatının üssü’ haline geldi.”

İHRACAT HER ZAMANKİNDEN DAHA DA ÖNEMLİ

“Yalnızca Türkiye’de değil bütün dünyada kovid-19 salgını sebebiyle çok zor zamanlardan geçiliyor. Faaliyet gösterdiğimiz hemen hemen her pazarda ciddi bir daralma söz konusu. Ancak bizler, Ahlatcı kurum kültürünün bir gereği olarak bu günleri ‘bahane üretilecek’ değil, ‘fırsat yaratılacak’ bir dönem olarak görüyoruz. Ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen büyümeye devam edeceğiz. Ülke ekonomimiz için ihracatın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu çalışmalarımızla ülke ekonomimize katkı sağlamış olmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı.”

DÜNYADA İLK 10’U HEDEFLİYORUZ

“Sürekli gelişim ve ilerleme anlayışı şirket DNA’mızda var. İç pazarın en önemli oyuncularından biriyiz. Ortaya koyduğumuz performans ile dış pazarlarda da ne kadar başarılı olduğumuzu ortaya koyduk. Bu zamana kadar, kuruluşumuzda ortaya koyduğumuz vizyon ve strateji çerçevesinde hedeflerimize ulaştık. Bundan sonraki süreçte de dünyanın bu alandaki en büyük 10 firması içinde yer almayı hedefliyoruz. Büyüme planlarımız içinde satın almalar ya da şirket evlilikleri de yer alıyor.”

AHLATCI HOLDİNG HAKKINDA

Ahlatcı Holding 6 ana sektörde 3500’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Holding’in 3 grup şirketi Ahlatcı Kuyumculuk A.Ş.,Ahlatcı Metal Rafineri Dünyanın en prestijli dergilerinden biri olan Forbes’in ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketleri’’ araştırmasında 8.ci ve 12.ci sırada yer alıyor. Ahlatcı Holding 2020 yılı sonu için ciro hedefi ise 150 milyar TL. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim