Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’deki Grup Toplantısı’nda Çorum mitingi ile ilgili açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Şeker vatandır, vatan satılmaz. 7 Nisan’da Çorum’da Şeker Mitingi yapacağız. Herkesi, hiçbir siyasi parti gözetmeden sadece Türk bayrakları ile mitinge bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ülke gündeminde bir çok konuya değinerek yine AK Parti iktidarı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Afrin’de 52 şehidimiz varken, sanatçılarla birlikte sazlı sözlü türkülü eğlenilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, ineği, samani ithal eden ülkenin Çiftlik Bank konusuna da değinerek tosuncuğu ihraç ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kilosu 87 lira olan badem unu kullanıldığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Sarayın mutfağında şeker kullanılmıyormuş en pahalı bal kullanılıyormuş. Şeker fabrikalarını satacak balla beslenecek. Yarın saraydan birisi çıkar şunu söyleyebilir, millet aç ekmek bulamıyor. Yandan bir hanım çıkar derki ekmek bulamıyorlarsa badem unlu kek bulsunlar diyecek. Vatandaşın derdini bilmiyorlar. Bunlar nasıl yaşıyor bilmiyorlar. İşsizlik, yoksulluk nedir bilmiyorlar. Bir elleri yağda bir elleri balda besleniyorlar. Ahkam kesiyorlar 'vatan, millet, Sakarya' diye. Ya memleketi sattınız siz” diye konuştu.

TBMM’deki Grup Toplantısı’na katılan kadınlara teşekkür ederek çağdaş Türkiye’nin inşasını kadınların sağlayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünü ise 7 Nisan’da Çorum Saat Kulesi’nde yapılacak mitinge değindi.

“Şeker vatandır, vatan satılmaz” ifadesini kullanan Kılıçaroğlu, “Sinop doğasına sahip çıkıyor, Mersin doğasına sahip çıkıyor. Sizin yanınızdayız, o dilekçenin altında benim de imzam var, karşıyım ben de, doğru değildir. Üstelik bunun kaça ihale edildiği de belli değildir. Şimdi şeker vatandır vatan satılmaz, anlaştık değil mi? Şeker vatandır, vatan satılmaz. Bu cumartesi Çorum’da miting yapacağız. Herkesi, hiçbir siyasi fark gözetmeden herkesi mitinge bekliyoruz, herkesi. Sadece Türk bayraklarıyla geleceksiniz, parti bayrağı istemiyoruz. Çünkü şeker vatandır, vatan satılmaz. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Bir arada olacağız, şekere de, şeker işçisine de, çiftçiye de hep beraber sahip çıkacağız. Bu ülkenin kadınları son sözüm size; bayrağınıza, vatanınıza, evladınıza sahip çıktığınız gibi, bu ülkenin demokrasisine de sahip çıkacaksınız, 2019’da bütün dünyaya bir demokrasi müjdesi vereceğiz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim