Ziyarette Çorum’a ve üniversiteye sağladığı katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini sunan MİSİAD Başkanı Satılmış Bıçakçı, “MİSİAD olarak Çorum’da ve ilçelerimizde önemli görevler yürütmekteyiz. MİSİAD olarak faaliyet alanlarımızı genişletmek ve dünyadaki tüm ülkelerde önemli işler yapmak istiyoruz. Şu an genel başkanımız öncülüğünde 64 ülkede, Türkiye’de ise 81 ilde görev yapmaktayız” şeklinde konuştu.

MİSİAD’ın önemli bir görevi olduğunu ifade eden Rektör Alkan ise yayıldığı ülke sayısı olarak Çorum’a çok katkı sağlayabilecek rakamlara ulaştığını belirterek, “MİSİAD gibi yerli ve milli insanların Hitit Üniversitesi’ne yabancı öğrenci getirmesini istiyoruz. Önlerine düşüp, özel olarak seçip, yurtdışından öğrenci getirilmesi gerekiyor. Yurtdışında bulunan 64 temsilciliğiniz aracıyla bize kaç tane öğrenci getirebiliyorsanız getirin, size açık çek veriyorum; koşullarımızı sağladığı sürece öğrencileri üniversiteye alırım” dedi.

Rektör Alkan, MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel’i de Çorum’a davet etti.

Üniversite ile ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Alkan, Hitit Üniversitesi’nin öğrencisiyle, akademik ve idari personeli ile her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirtti. Üniversitenin yakalamış olduğu büyüme ivmesiyle yakın zamanda Türkiye’de ilk 50 üniversitesinin içine gireceğini ifade eden Rektör Alkan, bu büyümeyle Çorum için büyük bir marka olacağını belirterek, Çorum halkının, iş adamlarının ve Çorum’da yaşayan herkesin bu üniversite için birlik olması gerektiğini ve birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Alkan, Hitit Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olduğunun hatırlatarak “Hitit Üniversitesi kamunun üniversitesidir. Biz hesap verilebilir kavramına kalpten inanan insanlarız. Bir eksik görüldüğü zaman ahlakımız gereği, dinimiz gereği önce uyarılması lazım. Burada bizim bir ihmalimiz varsa düzeltilmesi için yardımcı olunması gerekir. İhmalimiz yoksa da daha iyi nasıl yapılabilir diyerek beraber omuz omuza verilmesi gerekiyor. Bizimle paylaşılmayan şeyleri düzeltme şansına sahip değiliz. Bazen bizde göremiyoruz. Bizde farkında olamıyoruz. Unutmamalıyız ki bu üniversite Çorum’un çok önemli bir değeridir. Bu üniversite Çorum’un gözbebeğidir. Bu yüzden bu üniversitenin en iyi şekilde yönetilmesi, en güzel şekilde hareket edilmesi gerekir” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim