Çorum’da 1998 yılında üretime başlayan Kemal Öz Gıda, gelinen 18 yıllık süreçte Türkiye’nin markası haline geldi.
Türkiye genelinde 6 bin şubesiyle hizmet veren A101 mantı tercihini Kemal Öz Gıda’dan yana kullandı. Çorum’da 1998 yılında üretime başlayan Kemal Öz Gıda, gelinen 18 yıllık süreçte Türkiye’nin markası haline geldi. Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kemal Öz Gıda, Türkiye’nin 81 ilinde ve çok sayıda ilçedeki 6 bin A101 Mağazası’nda tüketiciyle buluştu. Günlük 6 ton mantı üretiminin yapıldığı tesiste 25 kişi de istihdam ediliyor.

A101’E AYLIK 150 TON MANTI ÜRETİYOR
Çorum mantısının Türkiye’de kalite ve lezzet olarak sıçrama yaptığını belirten Kemal Öz Yufka Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özdoğan, “Çorum mantısı Kayseri mantısının önüne geçti. Çorum Leblebisi, pirinci nasıl meşhur ise mantımız da o derece meşhur olmuştur” dedi. A101 marketler zincirine günlük taze bir şekilde üretim yaptıklarını kaydeden Özdoğan, “A101’e aylık 150 ton ürün vermekteyiz, Türkiye geneli satışlardan gayet memnunuz” dedi. Özdoğan, Leblebi ve pirincin ardından Türkiye de Çorum mantısının da ciddi rağbet gördüğünü ifade etti. Tamamen katkısız, kimyasal maddeler kullanılmadan üretim yapılan tesiste, son sistem teknolojik makinalar kullanıldığını aktaran Özdoğan, günlük olarak 6 ton üretim yaptıklarını ve aynı anda ürünlerin paketlemesi de yapılarak, yine aynı gün içerisinde ürünlerinin taze taze tüketiciyle buluştuğunu kaydetti.
1 kg ve 400 gramlık ambalajlar halinde üretilen Çorum Mantısı, “Kemal Öz Mantı” markasıyla tüm Türkiye’nin beğenisine sunulurken, “Çorum” adına taşıyan ilk ürün olması sebebiyle de dikkat çekiyor. 1998 yılında, eski Mecitözü Caddesi’nde 20 metre karelik bir dükkanda, Bülent Özdoğan ve Suat Atalay tarafından temeli atılan Kemal Öz Mantı, 2011 yılından itibaren de Organize Sanayi Bölgesi’nde 2000 metre karelik bir alanda faaliyetini devam ettiriyor.



ÇORUM MANTISI 6 BİN A101 MAĞAZASINDA
Çorum Mantısı ile birlikte, yufka, erişte, kadayıf ve böreklik yufka ürünlerini de tüketicinin beğenisine sunan Kemal Öz Yufka Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özdoğan, geldiklerini noktanın Çorum adına gurur verici olduğunu söyledi. 18 yıllık süreç sonunda, Çorum Mantısını tüm Türkiye’ye duyurmak adına önemli bir adım attıklarını ifade eden Özdoğan, tüm Türkiye’de 6 bin A101 Mağazası’nda ürünlerini tüketiciyle buluşturduklarını kaydetti.
Elde ettikleri bu başarıda tüm Çorum’un katkısı olduğunun altını çizen Özdoğan; ”Çorumlu bize sahip çıkmasaydı belki de bu noktalara gelemeyecektik. Çorum adının Türkiye’nin her yerinde ürünlerimizle anılacak olması gurur verici. Bu gurur tüm Çorum’undur” diye konuştu.
Kemal Öz Gıda’nın 1998 yılından günümüze lezzetli, sağlıklı ve kaliteli ürünler sunduğunu ifade eden Kemal Öz Mantı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Özdoğan, “Ürünlerimiz hijyenik koşullarda el değmeden üretilmektedir” dedi. Günümüzde sektörü ilgilendiren tüm teknolojik yenilikleri Kemal Öz ürünleri ile tüketicilere ulaştırdıklarını anlatan Özdoğan, firma olarak her zaman daha ileriyi hedeflediklerini vurguladı.

TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR
Özdoğan, “Üretim tesisimiz 1800 m2 kapalı alan olmak üzere, makina parkurumuzda Yufka makinası, Mantı makinası, Kadayıf makinası, Üçgen yufka kesme makinası, Vakum makinası bulunmaktadır. Tesisimiz, sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına tam kapasiteyle çalışmaktadır. Kemal Öz Gıda olarak; tecrübemize, sevgimizi ve heyecanımızı ekleyerek günden güne büyüyen bir firma olmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim