Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere geçtiğimiz Cumartesi günü Çorum’a geldi. Çorum’daki ziyaretlerine sabah saatlerinde başlayan Bakan Topçu ilk olarak Çorum Valiliği’ni ziyaret etti.
Valilik önündeki karşılama töreninin ardından Valilik makamına geçen Bakan Topçu Vali Ahmet Kara ile bir süre görüştü. Bakan Topçu Valilik ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bakanlığa geldiği günden itibaren 15’inci il ziyaretini Çorum’a gerçekleştirdiğini söyledi.
Çorum’dan övgüyle söz eden Topçu, “Çorum deyince akla barışın kenti olduğu gelir. Çorum kadim barış kentidir. Aynı zamanda ticaretin ve tarımın da başkentidir” dedi. Çorum’un şu anda Kültür ve Turizm olarak hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Topçu, Çorum’un turizm ve kültür varlıklarında küresel bir marka olması gerektiğini söyledi. Topçu “Bu güne kadarki hükümetlerin ilgili bakanları tabi ki çok şey yaptılar. Biz inşallah yapılanı bir adım daha öne taşımak için görevdeyiz. Buradaki kültür ve turizm değerleriyle ilgili bürokratlarımıza gerekli talimatları verdim Çorum’un kültür değerlerini dünya markası yapmak için uğraşacağız” şeklinde konuştu.
Terör konusunda da açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, devletin kararlılığıyla terörün belinin kırıldığını belirterek “Şu anda kafası ayrı kuyruğu ayrı hareket etmektedir. Milletin bu konuda devlete inancı tamdır. Anayasa gereği kurulan 60’ıncı hükümette terörle mücadelede kararlıdır. Türkiye’yi sağlıklı bir şekilde sandığa taşıyacaktır. Ve ben umut ediyorum ki bu seçimler terörle mücadelenin azmi ve kararlılığını artıracak bir sonuçla neticelenecektir” dedi. 1 Kasım seçimlerinden ekonomik göstergelerin yükseleceği ve bir sonuç çıkacağını ifade eden Topçu, “Bu çerçevede önümüzdeki seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim