Programın tanıtımı için ÇESDER’in Taşhan Caddesi üzerindeki binasında basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan ÇESDER Başkanı Erhan Şahin eğitim ve kültür alanına katkıda bulunmak üzere yola çıkan derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Dernek bünyesinde sınavlara yönelik hazırlık kursları, hafıza tekniği kursları, ödüllü kitap okuma yarışmaları, öğrenci bahar şenliği, öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri, futbol turnuvası gibi programlar düzenlediklerini söyledi.
Bunlara ek olarak tüm “Çorum Kültür Günleri” düzenleyeceklerini dile getiren Şahin “Bu çerçevede Eğitim ve kültür hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kaynak-Kültür yayın grubu ile derneğimizin ortak olarak imzaladığı protokol gereği 21-22 Şubat tarihlerinde Anvatar Termel Otel’de Kültür Günleri düzenlenecek” dedi.
Şahin “Bu program çerçevesinde, Peygamber Yolu Derneği Başkanı Eğitimci yazar Ali Demirel ''İFfet Ya Hu'' konulu konferansı, İlahiyatçı Yazar Profesör Doktor Davut Aydüz'ün ''Peygamberimizin Çocuk Terbiyesi'' konulu konferansı İlahiyatçı Yazar Doktor Reşit Haylamaz'ın ''Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz'' konulu konferansı, eğitimci yazar Profesör Doktor Hüseyin Özcan'ın ''Ehli Beyt Sevgisi'' konulu konferansı, İlahiyatçı Yazar Seyit Nur Fethi Erkal'ın ''Risale-i Nur Okuma Ve Anlama'' konulu konferansı, Eğitimci yazar Profesör Doktor Muhittin Akgül'ün ''Kur'an-ı Kerim Ve Hayatımız'' konulu konferansı ile İlahiyatçı Yazar Mustafa Yılmaz ''Yakaran Gönüller'' konulu konferansı düzenlenecektir” diye konuştu.
Erhan Şahin ayrıca program çerçevesinde resim sergileri ile kermes ve yazarların imza ve söyleşi etkinliklerinin olacağını ifade etti. Basın toplantısı kokteyl ile sona erdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim