Programın açılış konuşmasını yapan ÇESDER Başkanı Erhan Şahin, eğitim ve kültür alanına katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
ÇESDER’in sınavlara yönelik hazırlık kursları ve hafıza tekniği kursları açtığını, ödüllü kitap okuma yarışmaları başlattığını ve öğretmenlere yönelik eğitim seminerleri verdiğini hatırlatan Şahin, “Çorum Kültür Günleri” buluşması kapsamında da eğitim ve kültür hayatının kayıt altına alınacağını söyledi.
Ardından, konferans ve seminerlere geçildi. Program kapsamında, Peygamber Yolu Derneği Başkanı Eğitimci Yazar Ali Demirel “İffet Ya Hu”, İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Davut Aydüz “Peygamberimizin Çocuk Terbiyesi”, İlahiyatçı Yazar Dr. Reşit Haylamaz “Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Peygamber Efendimiz”, Eğitimci Yazar Prof. Dr. Hüseyin Özcan “Ehli Beyt Sevgisi”, İlahiyatçı Yazar Seyit Nur Fethi Erkal “Risale-i Nur Okuma ve Anlama”, Eğitimci Yazar Prof. Dr. Muhittin Akgül “Kur’an-ı Kerim ve Hayatımız”, İlahiyatçı Yazar Mustafa Yılmaz ise “Yakaran Gönüller” konu başlıklı konferans verdi.
İki gün süren etkinlikte ayrıca, 6 farklı konuda hazırlanan fotoğraf ve resimler Anvatar Otel Fuayesi’nde sergilenirken, ilahiyatçı yazarlar da kitaplarını okurları için imzaladı.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim