Çorum’da bulunan KOBİ’lerin genel durumunun değerlendirildiği ziyarette Cerit, TEB’in KOBİ’lere sunduğu eğitim ve danışmanlık destekleri ile Dış Ticaret Platformu (www.tebledisticaret.com), TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları ve TEB KOBİ TV gibi sektörde fark yaratan katma değerli hizmetleri hakkında da bilgiler verdi.

2005 yılından bu yana KOBİ’lere sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda orta ve uzun vadeli yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek verdiklerini kaydeden Tarık Cerit, “TEB, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi katma değerli hizmetleriyle KOBİ’lere sahip oldukları finansmanı nasıl kullanabilecekleri konusunda yol gösteriyor. KOBİ’lere ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz olarak bilgi, eğitim ve uzmanlık hizmeti sunuyor” dedi.

Firmaların, www.tebledisticaret.com ile ilgilendiği pazarların genel profilinden, coğrafi konumuna, ekonomik durumlarından, kültürel farklılıklarından doğan özelliklere kadar dış ticaret faaliyetinde dikkat edilmesi gereken her türlü ayrıntıya erişebileceğini ifade eden Cerit, şu bilgileri verdi:

“Ayrıca belirli ülkelerde dış ticarete konu olan ürün detayında ithalatçı/ihracatçı firma bilgisi edinebiliyor; sektör ve ülke düzeyinde yeni müşteriler bulabilecekleri fuarları inceleyebiliyorlar. 160’tan fazla ülkede, bin 500’den fazla firma ve 20 binden fazla tedarikçi bilgisiyle dış ticaret faaliyetinde bulunmak isteyen firmalara dış ticaret kılavuzu olabilecek nitelikte bir online platform olan www. tebledisticaret.com, dış pazarlara ilişkin pazar araştırmalarını da kapsayan 10 binden fazla sektörel rapor da sunuyor.

Firmaların dış ticaretlerini gerçekleştirebilecekleri bölgelere özel devlet teşviklerinden, gümrük ve yerel vergilere; o bölgelere yapılacak nakliye yöntemleri ile gerekli evraklara kadar geniş bir havuzda kaynak sunan platform, yeni dış pazarlar arayan firmaların ithalat ve ihracat sürecinde ihtiyaç duyacakları her türlü referans bilgiyi barındırması ile dikkat çekiyor.”

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başaranhıncal ise, Çorum’un KOBİ başkenti olduğunu kaydederek, “Ülkemiz ekonomisi için hayli önemli olan KOBİ’lerimiz, bankalarımız tarafından desteklenmelidir. KOBİ’lerimize destek sağlayacak bu önemli kampanya için TEB yöneticilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim