İl Genel Meclisi’nin 2015 yılı toplantılarının başlaması ile birlikte AKP İl Genel Meclisi grup toplantısı da İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Ahmet Sami Ceylan, 30 Mart 2014 tarihinde göreve başlayan meclisin 9 ay içerisinde önemli bir performans sergilediğini belirterek meclis üyelerini tebrik etti.
Yeni bir grup olmasına rağmen kısa sürede kaynaşmanın sağlandığını ve meclis başkanı önderliğinde güzel çalışmalar yapıldığını söyleyen Ahmet Sami Ceylan, 2015 yılında daha pratik ve hızlı şekilde çalışmaları sürdüreceklerini ve hizmetler konusunda 56 milyon liralık bir yatırım düşünüldüğünü ifade etti. 2014 yılı itibariyle KÖYDES yatırımlarının da 7.5 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Ceylan, bu ödeneğin 500 bin lirasının yerel kazanç olduğunu KÖYDES kapsamında gelecek yıl ödeneği iki katına çıkarmayı düşündüklerini belirtti. 2023 hedefi kapsamında çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, yapılan yatırımlarla Çorum kırsalında sıkıntı kalmayacağını ve kırsalın imkanlar bakımından il ve ilçe standartlarına eriştirileceğini vurguladı.

KÖY YOLLARININ %40’I KAPALI
Yılın ilk karının yağdığını ve karın bereket anlamına geldiğini söyleyen AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, çiftçinin ürününün daha bereketli olacağını ayrıca kar ile birlikte su sıkıntısı da çekilmeyeceğini kaydetti.
Ulaşım bakımından Ortaköy dışında sıkıntı yaşanan ilçe yolu bulunmadığını söyleyen Ceylan, sahada 27 greyder ve 4 kar bıçaklı araçla birlikte kar mücadelesinin devam ettiğini köy yollarının %60’ının açık durumda olduğunu geri kalan %40’lık bölümün açılması için çalışmaların sürdüğünü anlattı. Çorum-Ankara ve Çorum Samsun yolunun açık olduğunu belirten Ahmet Sami Ceylan, kaymakçı mevkii ve koparan mevkiinde ise sıkıntılar yaşanabildiğini ifade etti.

“YOL HARİTASINI ÇİZİYORUZ”
Toplantıda kendisiyle ilgili son toplantıyı yaptıklarını anlatan Ahmet Sami Ceylan, alınan görüşlerin ardından kararını vereceğini kaydetti. Kongreye 20 gün kaldığını belirten Ahmet Sami Ceylan, aldığı görüşlerin ardından yol haritasını çizeceklerini ve alınan kararın hayırlı olmasını beklediğini söyledi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim