Türk Kızılayı ve Çorum Kent Konseyi tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kent Konseyi üyelerinin yanı sıra Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi sorumlusu Samet Karaca ve öğrenciler ile Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri de destek verdi.
Kan bağışı kampanyası hakkında bir açıklama yapan Çorum Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda sınır güvenliğini korumak amacıyla Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon gerçekleştiren Mehmetçik'e destek olmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.
Karadeniz Kent Konseyleri Birliği’nin kararı ile bütün Karadeniz illerinde bu kampanyanın düzenlendiğini söyleyen Turan Candan, “Çorum Kent Konseyi olarak Afrin’de mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize destek olmak adına kan bağışı kampanyası başlattık. Orada yaşanılacak olan herhangi bir durumda ortaya çıkabilecek olan kan ihtiyacını problem etmemeleri adına böyle bir kampanyada Çorum Kent Konseyi olarak yer alıyoruz. Düzenli şekilde kan verme kültürünün Çorum’da yerine getirilebilmesi için bu tür etkinliklerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Çorum halkı bu konuda çok vefakarca inisiyatif alıyor. Bugün bir kan bağışı rekoru kırılmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte kan kampanyalarına Çorum Kent Konseyi olarak destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.


'Kan sürekli ihtiyaç'
Kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu hatırlatan Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Senem Biçer'de, “Toplumdaki kan ihtiyacı aslında toplumsal problem. Bu problemi ortadan kaldırmada herkesin sorumluluğu var. Her bir vatandaşımız kan bağışı yaparak, her bir kamu kurum ve kuruluş kan bağışı kampanyalarına destek olarak bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirebilir. Belediye Başkan Yardımcımız ve Çorum Kent Konseyi Başkanımız Turhan Candan’a bu kampanyayı düzenlediği için ve şehrimizin kan ihtiyacını karşılamak konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yapılacak kan bağışları sayesinde hiçbir hasta yakını kan aramak zorunda kalmayacak. Bütün kurumlarında aynı şekilde kan bağışına destek olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim