Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda gündem dışı bölümde söz alan Yılmaz, geçmişte Çorum’un ulusal basında Uluslararası Hitit Festivali ve daha birçok farklı güzel etkinlikle anıldığını, günümüzde ise kasa operasyonlarıyla, akçeli işlerle, betonla ve ses kayıtlarıyla anılmaya başladığını dile getirdi. Yılmaz, Çorum’un belge ve kaset kayıtlarıyla yeniden dizayn edilmek istendiğini belirtti.

“Ekonomik krizle birlikte esnaf, çiftçi, işçi, memur zor durumda” diyen Tuncay Yılmaz, “Çorum Belediyesi’nin özel bir bankadan promosyonla alınan bir aracı var. Ancak bu araç hiç kullanılmamakta. Başkan ve başkan yardımcıları, kiralanan araçları kullanıyor. Bunların Belediye’ye maliyeti ne kadar? Başkan yardımcılarının altındaki araçlar şahsi işler için de kullanılıyor mu? Gelir ve giderlerinin Çorum halkıyla paylaşılmasını istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Belediye’nin bünyesinde kurulan şirketlere değinen Yılmaz, “Belediye’nin bünyesinde kaç şirket kuruldu? Bunların ortaklık yapıları nelerdir? Mevzuata uygun olsa da siyasi etiğe uygun mu? Kâr ve zararları kamuoyuyla paylaşılıyor mu? Konuşurken Hz. Ömer’in mum hikâyesini örnek verenlerin aslında şu savurganlıklarıyla hayatta ne kadar firavunlaştıklarına tüm Çorum halkı şahitlik etmektedir. Ak belediyecilikle yola çıkanlar rant belediyeciliğine geldiler” ifadelerini kullandı.

Geçen ayki Meclis toplantısında adrese teslim ihale yapılıp yapılmadığını sorduğunu belirten Yılmaz, “Pazarlık usulü ihalelerde 21’inci madde uygulanıyor. Burada adrese teslim ihale mi yapılıyor” diye sordu.

Öte yandan Belediye Başkanı’na İller Bankası’ndan kullanması için verilen 30 milyon liralık kredi yetkisinin AK Parti İl Başkanı tarafından engellendiğine ilişkin kamuoyunda yaygın bir söylentinin dolaştığını kaydeden Yılmaz, “Bu doğru mu? Bunun cevabını istiyoruz. İsteriz ki Çorum ve Belediye iyi bir şekilde anılsın. Belediye’nin araçcısı, çiçekçisi, reklamcısı, organizasyoncusu, müteahhidi belli deniliyor. Dürüst belediyecilik anlayışıyla tüm bunların kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim