Vali Necmeddin Kılıç, Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü Çorum Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çorum İli Tabiat Turizmi Çalıştayı’nda konuştu.

Çorum Müzesi’nde dün gerçekleştirilen Çalıştay’a Vali Kılıç’ın yanı sıra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve bazı daire müdürleri katıldı.

Çalıştay’ın açış konuşmasını yapan Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Çorum’un doğal güzellikler açısından son derece önemli bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, bu konuda hazırlanan Doğa Turizmi Master Plânı’nın Bakanlıkça onaylandığını söyledi. Doğa turizminin en önemli sorunlarından birinin biyolojik kaçakçılık olduğunu vurgulayan Bölge Müdürü Kılınçer, bu konuyla daha etkin mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’de turizm denilince deniz, güneş ve kum algılandığını belirterek, “Hâlbuki en düşük harcamayı deniz turizmine gelenler yapıyor. Bizim, ülke ve Çorum olarak tarih, kültür, inanç ve doğa turizmini de öne çıkarmamız, bu alanlara yeterli önemi vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Son olarak görüşlerini aktaran Vali Necmeddin Kılıç da Çorum’un turizm, sanayi ve tarım sektörlerinde öne çıkan bir şehir olduğunu dile getirerek, “Ne yazık ki turizm alanında kullanamadığımız bir potansiyelimiz var. Tarih konusunda dünyanın gözbebeği konumundaki Hitit Uygarlığı’na ev sahipliği yapan bir zenginliğe sahibiz. Öte yandan tabiat zenginliğimiz de olağanüstü düzeyde. Dolayısıyla hem tarih, hem de tabiat turizmi açısından son derece önemli zenginliklere sahip olan Çorum, yılda 3 milyon turist ağırlayan Kapadokya düzeyine gelebilmeli. Bunu, ufak dokunuşlarla gerçekleştirebiliriz. Düzenlenen bu Çalıştay da bu konuda bir adım olacaktır.” şeklinde konuştu.

Vali Necmeddin Kılıç, önümüzdeki yıl Türkiye’ye sadece Çin’den 1 milyon ziyaretçi gelmesinin beklendiğini ve bu konuda acentelerin anlaşmalar yaptığını anımsatarak, bu turist pastasından Çorum’un da yeterince pay almasını arzuladıklarını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim