Ziyaret ile ilgili bilgi veren Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkanları Necati Gül, Sami Çam, Mustafa Ünlü, Adem Kuyucak, Kamil Yiğit, Davut Gerçekçioğlu ve Mehmet Fatih Gök ile birlikte Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş’ın öncülüğünde 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ailesi ve kabrini ziyaret ettiklerini bildirdi.
“Ömer Halisdemir bir destanın adıdır” diye konuşan Selim Aydın, onun kahramanlığının gelecek nesillere örnek teşkil edeceğini vurguladı. Konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesindeki hesabından bir açıklama yapan Aydın şu görüşlere yer verdi:
“Türk tarihinde Kürşad ne ise, Osman Batur ne ise, Ulubatlı Hasan ne ise, Çanakkale deki Seyit Mehmet ne ise, Sütçü İmam ne ise Ömer Halis Demir de O'dur. Mustafa Pehlivanoğlu ne ise Ömer Halisdemir de odur. Ömer Halisdemir; gelecek kuşaklara bırakılacak bir derstir. Yeri geldiğinde insan omuzlarının, o koca tarihi nasıl sırtlandığını yeni nesillere unutturmamak içindir; tıpkı Malazgirt'te olduğu gibi, Viyana önlerinde olduğu gibi, Kocatepe'de olduğu gibi...
Şair demiş ya; "Vatan oğul, Bayrak oğul, Devlet oğul, can oğul" diye; işte can verip vatanlaşan, bayraklaşan, devletleşendir Ömer Halisdemir.  Yine Atsız'ın şiirlerine kendini nakış nakış yazdırandır Ömer Halisdemir.
Kahramanlık; Ne yalnız bir yükseliş demektir,
Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.
Bunun için ölüme bir atılış gerekir.
Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir.
Ömer Halisdemir dönmedi, atıldı ve ‘bir ölür bin diriliriz’ muştularına eriştirdi Türk milletini. ‘Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.’ Sığmaz, taşar, coşar yüreklerin yolbaşcısı oldu Ömer Halisdemir. Senin şanın nesilden nesile çağları aşacak. Ruhun şad olsun büyük kahraman.”
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim