Kurt ziyarette Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesini dile getirirken, Şekerde özelleştirme ile sadece fabrikaların değil, ekonomik ve sosyal birçok değerin de satıldığını ifade etti. Faaliyet gösterdiği kentin lokomotifi konumundaki bu fabrikaların satışından pancar ekicisi, çalışan işçi, yöre halkı, esnaf, hayvancılık yapanlar ve taşımacılık işiyle uğraşanların doğrudan etkilendiğini kaydeden Kurt, özelleştirmenin yaratacağı tahribatı, yıkımı anlamak için şeker sektörüne yakından bakmak gerektiğini dile getirdi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın deyimi ile "40 kere düşünülmesi gereken" bir konu olduğunu dile getiren Kurt, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile pancar üreticisi, şeker tüketicisi, fabrika çalışanları, yöre halkı-esnaf, hayvancılık sektörü, alkol ve maya üreticileri, yani ülkenin kaybedeceğini vurguladı.

Bunun yanında her seçim Çorum halkının mevcut hükümete %60 oranında oy verdiğini ve her dönem 3 vekilin meclise gönderildiğini belirten Kurt, “Meclise gönderilen vekiller Çorum’u temsil etmiyor. Temsil etselerdi bugün ne çimento fabrikamız ne de şeker fabrikamız satılırdı. Bir de gönderilen vekiller halkımızla dalga geçer gibi her seçim vaadleri olan hızlı tren proje kapsamına dahi sokamadılar. Önümüzde yerel seçimler var bizde Çorum’u yönetmeye talibiz” dedi.

Şeker-İş Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman da ziyaretinden dolayı Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt’a Kur-anı Kerim hediye ederek başarılar diledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim