Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Çorum’un ticaret ve sanayi alanında gelişmiş bir şehir olduğunu belirterek, “İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının yarısı kadar olan Çorum’un bu yönüyle Orta Anadolu’daki diğer illerimiz de örnek olmasını diliyorum. Keşke tüm illerimiz işsizlik Çorum’daki gibi düşük oranlarda seyretse… Çorum hem ticaret, hem de tarım alanında son derece gelişmiş bir ilimiz.” diye konuştu.
Alaca’da doğalgaz boru hattı temel atma törenine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Çorum’a gelen Çalışma Bakanı Erdem, Vali Ahmet Kara’yı ziyaret etti.
Çorum Valiliği’ne gelişinde İl protokolü tarafından karşılanan Bakan Erdem, daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.
Vali Ahmet Kara’nın kısa brifing sunmasının ardından Bakan Erdem, Çorum’daki işsizlik oranının yüzde 5 seviyesinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu rakam, Türkiye ortalamasının yarısı seviyesinde. Keşke her ilimizde işsizlik, Çorum’daki gibi düşük olsa… Çorum’un istihdam olanakları açısından Orta Anadolu’daki diğer illere de örnek olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.





(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim