Yatırımların ayrıntılı olarak değerlendirildiği görüşmede ilçe başkanları, yapılan yatırımlar için Uslu’ya teşekkürlerini ileterek yeni talepleriyle ilgili destek istediler.
Planlanan yatırımları yakından takip ederek ihale edilmesini sağladıklarını söyleyen Uslu, “Bir yatırımın gerçekleştirilmesi uzun ve meşakkatli süreçle oluyor. Yaşanan teknik, idari, bürokratik ve mali engellerin aşılması için her yatırımı birebir takip etmemiz gerekiyor. Gerekli fizibilite ve proje çalışmalarının tamamlanması, ödeneğin sağlanarak yatırım programına alınması, ihale sürecinin sıkıntısız bir şekilde tamamlanması, işe başlanma esnasında yüklenici firmanın hazırlıklarını eksiksiz yapması ve destek verilmesi konularında süreci takip etmezseniz ne yazık ki sonuç almak çok zor. Bu süreçler ancak sıkı takibimizle sonuçlanabiliyor. Ancak yapım veya hazırlık aşamasında vatandaştan kaynaklı kamulaştırma sorunları ile müteahhit kaynaklı yaşanan sorunlar bütün emeklerinize ve heyecanınıza sekte vuruyor” dedi.

ÇORUM – İSKİLİP YOLU 3 KM’Sİ AÇILIYOR
İskilip Devlet Hastanesi’nin ve Çorum – İskilip karayolu Haramidere geçişi yapım çalışmalarında yüklenici firma ve kamulaştırma kaynaklı sorunlarla sürecin uzadığını kaydeden Uslu, “Devlet Hastanemiz tamamlanıyor ama müteahhit ve mevzuat yüzünden hizmete alımında süreç gecikti. Çorum – İskilip Karayolu işinin tasfiye edilmesine karar verildi. Bunlar bu kadar emek ve çalışmadan sonra oldukça üzücü. Çorum – İskilip Karayolumuzun 3 Km’lik yeni güzergâhında zemin malzemesi serim çalışması başladı, hemen ardından asfaltı da yapılarak bir ay içerisinde açılması planlanıyor. Kalan kısmı ile ilgili de aksaklıkların giderilerek ihale edilmesi için takibimizi sürdüreceğiz. Ayrıca mevcut yolun komple revize edilmesi çalışması da Karayollarınca yıl içerisinde devam edecek. İskilip – Çankırı yolundan 2 kesim iki ayrı yüklenici tarafından devam ediyor. Tımarlı Sulaması, Derekargın Göleti sulama projesi çalışmalarımız hızla sürüyor” şeklinde konuştu.



SICAK ASFALT İHALESİ 27 HAZİRAN’DA
İskilip, Osmancık ve Alaca’yı doğalgaz konforuyla buluşturduklarını söyleyen Uslu, “İskilip ilçemizin kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu ve doğalgaz altyapısının da tamamlanmasıyla şehir altyapısını tamamen yenilemiş oluyoruz. Yapım çalışmaları sürecinde çalışmaların farklı zamanlarda ihale edilmesi, yerelde gerekli tedbirlerin alınmaması gibi nedenlerden sıkıntılar yaşandı. İskilip Belediyemiz Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt Kaplama yapım işinin 27 Haziran’da yapıyor. İş kapsamında 150 bin metrekare asfalt kaplama ve 1.300 adet baca ve rögar kapaklarının ve yağmur suyu ızgaralarının yol seviyesine göre yapılması sağlanacaktır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

KIZILIRMAK SAHİLİ İLÇEYE YENİ BİR VİZYON KAZANDIRACAK
Obruk Mansap, Kızılırmak Yatak Tanzimi projesiyle Osmancık ilçesi Kızılırmak geçişinin şehre yeni bir görüntü kazandıracağını söyleyen Uslu, “Osmancık ilçemiz sel sularından oldukça etkilenen bir topoğrafyada bulunmakta. Etkilenmenin en aza indirgenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5,5 Milyon TL yatırım bedelli Kuzey Yamaç Suları Taşkın Koruma çalışmamız tamamlandı. Kavaközü Deresi ıslahı için ihale hazırlıkları yapılıyor. Yaklaşık 85 Milyon yatırım bedelli Obruk Mansap, Kızılırmak Yatak Tanzimi ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Bu proje sayesinde Kızılırmak sahilimiz kent estetiğine uygun bir şekilde düzenlenirken Kızılırmak’tan gelecek taşkınlardan da ilçemiz korunmuş olacaktır. Koyunbaba köprüsü Karayolları tarafından restore edilirken mevcut asma köprü de yatak tanzimi projesi kapsamında yenilenecektir.
Obruk Dutludere sulama projelerimiz, İncesu Barajı sulama projesi, Dereboğazı içmesuyu göleti projelerimiz hızla devam ediyor. Çorum - Osmancık yolumuzun yapımına başlandı. Osmancık TOKİ 2.Etap 198 Konut, Cami ve 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi ihalesi yapıldı. Daha sayamadığımız bir çok projemizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim