Program, halen imam hatip olarak görevlerine devam eden hafız Abdullah Şahin ve hafız Tevfik Açık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle başladı.
İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Dönem Başkanı Tuncay Yalçınkaya, “Birlik beraberlik adına bizlerin burada olmamıza sebep olan başta Gözübüyük Mimarlık ve inşaat sahipleri Abdullah Gözübüyük ve Mehmet Gözübüyük kardeşlerimizin sponsorluğunda gerçekleşen iftar yemeğine bizleri bir araya getirdikleri için tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Ayrıca davetimize icabet eden dönem öğretmenlerimizden her zaman yanımızda olan Mehmet Ali Köseoğlu, Ali Rıza Erdem hocalarımıza ayrıca davetimize katılan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in başlattığı “Hediyem Kuran Olsun” kampanyasına tam destek verdiklerini belirten Yalçınkaya, dünyanın çeşitli yerlerinde özellikle Afrika’da Kur’an-ı Kerim olmadığından hafızlık yapmak isteyenlerin tahta ve mermer parçalarına ayetleri yazarak ezberlediğini, sonra su ile yıkayıp bu şekilde ezber yaptıklarını belirtti. Yalçınkaya, “Çocukların bu derdine tüm Müslümanlar olarak destek vermemiz gerekiyor” dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim