Gimhae Belediyesi İdari ve Otonom İşler Bürosu Genel Müdürü Jang Sengin, İdari İşler Daire Başkanı Şin Jongi, Kültür Varlıkları Bölüm Şefi Song Wonyong, Müze İşletmesi Daire Başkanı Won Young Song, Kültürel İşbirliği Sorumlusu Pak Jinsu ve Ekonomik İşbirliği Sorumlusu Ho Jebong ile Türkiye Koreliler Derneği’nden Tercüman Yongdurk Park dün Belediye Başkanı Külcü’yle bir araya geldiler.

Heyet Başkanı Jang Sengin, Gimhae’nin 2000 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, 7500 fabrika ile Kore’de en çok fabrikaya sahip ikinci kent konumunda bulunduğunu vurguladı.

Kore Savaşı’ndan dolayı Türk halkını “Kan kardeşi” olarak benimsediklerini kaydeden Sengin, Çorum ile Gimhae’nin “Kardeş Şehir” olması hâlinde Türkiye – Kore ilişkilerinin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Koreli dostları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60 yıldır sorunsuz yürütüldüğüne dikkat çekti.

Kore’den ülkemize ve Çorum’a daha yüksek sayıda turist beklediğini kaydeden Başkan Külcü ayrıca köklü geçmişleri, KOBİ yatırımları ve genç nüfus konusunda da benzerlikler taşıyan Çorum ve Gimhae kentlerinin “Kardeş Şehir” yapılmasından büyük mutluluk duyacağını söyledi.

Gimhae Belediyesi İdari ve Otonom İşler Bürosu Genel Müdürü Jang Sengin ziyaretin anısına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye otantik bir yelpaze hediye ederken, Başkan Külcü ise Koreli konuklarına birer cam vazo, Hitit Güneş Kursu maketi ve “Dünyanın Merkezi Çorum” adlı fotoğraf albümü sundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim