Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda-Borsa Akreditasyon sisteminde de yer alan, ilişkileri geliştirmek adına, Çorum Ticaret Borsası ve Kayseri Ticaret Borsası arasında protokol imzalanarak kardeş borsa olundu.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat tarafından imzalanan protokol ile iki borsa arasında çeşitli konularda işbirliği ve ortak projeler yürütülmesi hedeflendiği dile getirildi.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat törende yaptığı konuşmada “Sizlerle ‘Kardeş Borsa’ olmaktan onur duyarız. TOBB’a bağlı tüm oda-borsalar gerçekten kardeştir. Çok güzel bir birliktelik var. Bu birliktelikten büyük bir gücün doğduğuna inanıyorum. Bu protokolün hem Kayseri hem de Çorum bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu tanışma ve ‘Kardeş Borsa’ olmak insanları daha da yakınlaştırıyor” dedi.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ise; “Dileriz ki borsalarımız arasında ekonomik ve insani ilişkileri güçlendirme ve hizmet kalite anlayışını paylaşma amacıyla girdiğimiz bu yol başarıyla amacına ulaşır. Amacımız, her iki Borsa arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler/projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmek ve böylece “ Gücümüz gücünüz, gücünüz gücümüz” felsefesiyle diğer Borsalara rol model olmayı amaçlamaktır. Çorum Ticaret Borsası ile kardeş olmaktan çok memnunuz, protokolün hepimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninin ardından karşılıklı plaketler verildi. Kardeşlik ve işbirliği protokolü kapsamında yapılacak çalışmalar da şu şekilde bildirildi: “Her iki borsa, eğitim, iş geliştirme ve diğer borsa işleriyle ilgili konularda teknik destek sunulması/bilgilendirilmesi, İlişkilerin verimli ve sürekliliği için gerektiğinde ortak toplantı düzenlenmesi, Bölgemizdeki tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına yönelik ortak etkinlikler seminerler düzenlenmesi, Yeni projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve uygun projelerde diğer borsanın ortak olmasını sağlamak, ortak projelere imza atmak”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim