TÜMSİAD Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç bu kapsamda kısa adı TUBSİAD olan Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Murat Halıcı ile bir işbirliği protokolüne imza attı.

TÜMSİAD Şube Merkezi’nde önceki akşam gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Abdurrahman Kılıç, Bosna-Hersek’in temel ihtiyaçlarını ve yatırım yapılabilecek alanları Bosna’ya yapılan iş gezisinde saptadıklarını belirterek, “Orada Türk Bosna-Hersek İş Adamları Derneği yöneticileriyle iki ülke arasında özellikle Çorum merkezli neler yapılabileceğini masaya yatırmıştık. Oldukça verimli geçen iş gezimizde, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına ilk adımın işbirliği protokolü olacağına karar vermiştik. Şimdi ise bunu imza altına alarak, iş adamlarımıza iki ülke arasında ihracatta fayda sağlayacak öncülüğün adımlarını da atmış bulunuyoruz.” dedi.

Kılıç, “Lider Ülke Güçlü Türkiye” vizyonundan hareketle Bosna-Hersek’le ilişkilerde Çorum merkezli ihracata yönelik yeni bir dönüm noktası başlatmayı hedeflediklerini dile getirerek, “TÜMSİAD ve TUBSİAD olarak her iki kardeş kurumumuzun, ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Bosna-Hersek’ hedefi doğrultusunda işbirliğini güçlendireceğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

TUBSİAD Başkan Yardımcısı Murat Halıcı ise 2014 yılında çeşitli sektörlerde çalışan Türk ve Bosna Hersekli iş adamlarının katılımı ile Türk ve Bosna Hersek İş Adamları Derneği’nin kurulduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Kurumsal çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte özellikle bölgedeki zenginliklerin ve pazarı doğru değerlendirilerek, bölgede Türkiye merkezli bir çalışma yapılması temel hedefimizdir. Bu nedenle Bosna Hersek’te bulunan iş dünyasının Türkiye’de bulunan iş dünyası ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak protokoller imzalamaktayız. Bu kapsamda TUBSİAD olarak TÜMSİAD Çorum Şubesi’yle imzaladığımız bu protokol, her iki ülke arasındaki işbirliğini daha da kuvvetlendireceği inancını taşıyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim