Çorum Belediyesi ile Hitit Üniversitesi arasında 2014 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Çorum İçin Bir Projem Var” isimli proje için dördüncü dönem kayıtları sürüyor.

Hitit Üniversitesi mensuplarının katılabileceği uygulama kapsamında Belediye’nin sorumluluk alanına giren sektör ve konularda projeler üretilerek bunların hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda 2018 yılında desteklenen araştırma projeleri, yüksek lisans ve doktora tezleri için dördüncü dönem kayıtlarının 23 Ekim’de başladığı hatırlatılarak, daha önce 24 Kasım olarak bildirilen son başvuru tarihinin 1 Aralık’a kadar uzatıldığı vurgulandı.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da söz konusu protokol çerçevesinde Üniversitemiz ile Belediyemizin işbirliğiyle Ulaşım, Planlama-İmar, Kamu Düzeni-Afet-Risk Yönetimi, Kurumsal Yapı ve Teknoloji Yönetimi, Altyapı, Çevre ve Enerji Kullanımı, Sağlık-Toplum Refahı ve Sosyal Yardım, Kültür-Turizm-Tanıtım konularıyla ilgili Araştırma Projeleri, Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin hazırlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda 2018 yılında desteklenen araştırma projeleri ve tezler için dördüncü dönem başvuruları 1 Aralık 2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu proje desteğinden yararlanmak isteyen öğretim elemanlarımızın projem.corum.bel.tr adresinde yer alan başvuru formlarını doldurarak, ekleri ile birlikte ıslak imzalı 2 nüshasını, basılı ve sayısal ortamda ilgili birimlere 1 Aralık tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.”

Tez veya Araştırma Projesi konularının Belediye’nin görev, sorumluluk ve faaliyet alanları içerisinde olması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bu bağlamda; Belediyece yürütülen hizmetler sırasında etkinliği-verimliliği ve kaliteyi artıran, uygulanabilir projeler ile yenilikçi, özgün, yaşam kalitesini yükselten, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, geliştirilmesine ve sahiplenilmesine katkı sağlayan mahiyette projelere öncelik verilecektir.” denildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim