Yalnızca Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında, bu nitelikte en az 10 yazı yazmışız. Hepsinin içeriği de, başlıkta özetlediğimiz gibi “Çorum için; Çorum’un büyümesi, kalkınması, güçlenmesi, Çorumlu’nun refahı için…Toplumsal barış için; karşılıklı anlayış, hoşgörü, huzur ve sevgi ortamı için…”
Şimdi ülkemiz yeni bir seçime gidiyor. Terörün yeniden azdığı; her gün Anadolu’nun bir veya birkaç kentinde kalkan şehit cenazelerinin yüreklerimizi yaktığı, bıçak sırtındaki ekonominin giderek daha yakıcı hale geldiği, kutuplaşmanın ve huzursuzluğun yeniden doruğa çıktığı bir ortamda, iki ay kadar bir süre sonra bir kez daha sandık başında olacağız.
ÇORUM HABER, bu süreçte de “Çorum’u sevenlerin gazetesi” olarak “Çorum için” ve “Barış için” diye özetlediğimiz duruşunu koruyacak; Çorum’un büyümesi, yeniden Anadolu Kaplanları arasındaki yerini alması için özel sektör açılımlarını ve yatırımlarını destekleme çabaları, doğru anlaşılamasa da… Kimi nalına, kimi mıhına vursa da…
Hele de, Çorum için “Barış ve Kültür Kenti” hedefini önümüze koyma uğraşını verirken, “barış” sözcüğünden “siyasi bir mesaj” çıkarma aymazlığına düşenlerin mesnetsiz karalama kampanyalarına rağmen…Güya barıştan yana olanların ise, kendi barışlarından başka barış tanımama sığlıklarına rağmen…
17 Eylül’de, bu gazete 30 yılı devirecek, ben de meslek yaşamımda 45 yılı geride bırakmış olacağım. Çorum için, barış için, demokrasi için, iyilikler ve güzellikler için çarpan yüreğimin farkında olanlar çoğunlukta, bunu biliyorum. Önyargılı ve karanlık düşünceli insanların beni anlamasını ise zaten beklemiyorum. Yeni bir seçim ortamına girerken, son üç ayda yazdığımız bazı yazıların kupürlerini hatırlatarak, “Aydınlık Çorum” yolundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.



Editör: TE Bilisim