Özel sektör yatırımlarının uzunca bir süredir duraksadığı Çorum, Ahlatcı Grubu’nun projeleriyle deyim yerindeyse “uçuşa geçiyor”.
Ahmet Ahlatcı, Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatına Pazartesi gününden itibaren başlayacaklarını, eski Buğday Pazarı’nın yerine 37 bin metrekarelik alana kurulacak AVM’nin 71 milyon euroya malolacağını açıkladı.
AVM’de 99 bin metrekare inşaat alanı, 50 bin metrekare kiralanacak alan, 183 işyeri bulunacağını ve 1200-1400 kişinin çalışacağını ifade eden Ahlatcı, arsayı Multi firmasından 15 milyon euroya aldıklarını bildirdi.
OSB’de tamamlanmak üzere olan Türkiye’nin üçüncü altın rafinerisinin 12 milyon euroya malolacağını da belirten Ahmet Ahlatcı, “Grubumuzun bu yılki yatırım tutarı, AVM ve rafineri dışında, güneş enerjisi projesi, Gazi Caddesi’ndeki enerji grubu bina inşaatı ve Skoda-Seat Servisi ile birlikte 95 milyon euroyu bulacak” diye konuştu.
Ahlatcı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, halen 1610 çalışanları olduğunu, AVM’de 1200-1400, rafineride 500 kişinin daha istihdam edileceğini belirterek, “Tüm yatırımlarımı memleketime yapmaktan ve hemşehrilerime istihdam imkânı sağlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.
Ahlatcı, gazetecilerin sorusu üzerine, Milli Piyango için kendilerine tebligat yapıldığını, bu konuda hazırlıklarını sürdürdüklerini, vazgeçmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.


Ahmet Ahlatcı ve oğlu Ahmet Emin Ahlatcı…


Çorum’a “dev yatırım” haberi basın mensuplarının büyük ilgisini çekti.


Ahmet Ahlatcı, basın mensuplarına kuyumcu dükkanında da poz verdi.
Editör: TE Bilisim