Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çorum’da Ak Parti’den önce ulaştırma alanında yapılan yatırımın sadece 220 milyar olduğunu belirterek, “12 yıllık iktidarımızda ise 1.8 katrilyonluk yatırım gerçekleştirildi. Bunun 1.5 katrilyonunu karayolu yatırımı oluşturuyor. Çorum’u Ankara’ya, İstanbul’a, Karadeniz’e bölünmüş yollarla bağladık” dedi.
Ak Parti Çorum İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Bakan Elvan, yapılan hizmetlerle asla yetinmediklerini ifade ederek, Çorum’un ileriki zamanlarda dönemde hızlı trenle Türkiye’nin birçok noktasına bağlanacağını dile getirdi.
Bakan Elvan, konuşmasında şunları söyledi:
“12 yıllık sürece baktığımızda çok zor günler geçirdik. Önümüzü kesmek isteyen birçok odak oldu. Partimizi kapatmaya çalıştılar. 367 engelini çıkardılar. 17-25 Aralık’ta darbe girişimi yaşadık. 2000’li yılların başında birçok darbe girişiminin planlandığını ortaya çıkardık.
Bunların hepsini sizler buldozer gibi ezdiniz geçtiniz. Bu millet “Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız” dedi. Siz Türkiye için çok önemli bir süreci açtınız. Milli idarenin hâkim olabilmesi için inanılmaz bir mücadele verdiniz. Ne zaman Türkiye’de millete hizmet götürülmeye başladı o zaman bu ülkenin önü kesildi. 1960’larda Menderes’i bu şekilde astılar. 1971 ve 1980’de darbe yapanlar ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını istemedi. Her seferde ülkenin önü kesildi. Ancak sizin güçtü desteğiniz sürdüğü müddetçe yeni Türkiye yoluna devam edecektir. Bu dönemde de önümüzü kesmek isteyenler var. Bu nedenle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.
12 yılda bu kadar engellemelerle karşılaşmamıza rağmen hayal edilemeyecek projeler gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanı bölünmüş yol oldu. Biz ne kadar büyük projeler yaparsak hem içerde hem de dışarıda birileri rahatsız oluyor. İstanbul’a dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz, içte ve dışta rahatsız olanlar hemen ortaya çıkıyor.
Çorum’da Ak Parti’den önce ulaştırma alanında yapılan yatırım sadece 220 milyardı. 12 yıllık iktidarımızda ise 1.8 katrilyonluk yatırım gerçekleştirildi. Bunun 1.5 katrilyonunu karayolu yatırımı oluşturuyor. Çorum’u Ankara’ya, İstanbul’a, Karadeniz’e bölünmüş yollarla bağladık. Bunlarla yetinmiyoruz. Çorum’u İskilip’e yeni bir yolla bağlayacağız. Ortaköy’ün yol sorununu çözeceğiz. Sizi Amasya ile buluşturacak olan yol şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Çorum-Osmancık bölünmüş yol ihalesini ise 1 ay içerisinde yapacağız.
Çorum’u hızlı trenle Karadeniz’e bağlayacağız. Çorum’u Kırıkkale’ye, Yozgat’a, Kırşehir’e, Aksaray’a, Adana’ya ve Mersin’e hızlı trenle bağlayacağız. Çorum’u hızlı trenle Ankara’ya, İstanbul’a, Konya’ya, Eskişehir’e, İzmir’e bağlayacağız.
Türkiye’nin gelişmesinin önünü hiç kimse kesemeyecek. Bizim büyük hedeflerimiz var. Hedefimiz 2023 ve 2071. Sizler de bugüne kadar her zaman milli idare diyerek bu hedeflere ulaşmada bize tam destek oldunuz.
Ak Parti olarak 2023 hedeflerimizi ortaya koyduk. Haziran ayında seçimler var. Bu seçimle Türkiye’nin önü açılacak. Haziran seçimleri Türkiye’nin rotasını belirleyecek.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim