S.S. Çorum Hitit Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafın kredi başvurularını almaya başladı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikci, Çorumlu esnaf ve sanatkâra hizmet yolunda çıktıkları bu yolda “Allah utandırmasın” diyerek, kooperatifin kuruluş süreciyle ilgili bilgiler verdi.
Gümrük Ticaret Bakanlığı’nca Mart ayının sonunda onaylanan kooperatif dosyalarını Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Segmenoğlu’nun elinden Nisan ayı içerisinde aldıklarını ifade eden Çerikci, şu açıklamaları yaptı:
“Daha sonra 21 Mayıs 2016 tarihinde genel kurulumuzu başarıyla gerçekleştirdik. Ardından birlik kaydımızı yaptırmak üzere 9. Bölge’ye müracaatımız oldu. 9. Bölge yönetim kurulu müracaatımızı değerlendirerek kaydımızı yaptı. 26 Temmuz’da da kayıt evraklarımızı aldık. Dolayısıyla o günden itibaren çalışmalarımıza başladık. Bankaya müracaatımızı yaptık, banka da finansman için genel merkeze müracaatını yaptı. Biz şu an esnafın başvurularını alıyoruz. Bankadan finansmanımız geldiğinde de talepleri değerlendireceğiz. Esnafın istediği oranda kredisini vermeye çalışacağız.
Herkes şunu bilmeli ki ben ve buradaki yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarım hiç kimseye ne çok uzağız ne de çok yakınız. Bize müracaat eden tüm üyelerimize hep aynı mesafedeyiz. Biz esnafa hizmet etmek için bu kapıyı açtık, inşallah esnafa hizmet etmek içinde varımızla yoğumuzla, gecemizle gündüzümüzle çalışacağız. Yönetimimiz Başkan Vekilimiz Lütfi Barut, yönetim kurulu üyelerimiz Mehmet Murat İlter, Elvan Şen ve Ekrem Toydemir, denetim kurulumuz ise Kadir Baycu ve Ersan Özdemir’den oluşmaktadır. Bu arkadaşlarımızla birlikte esnafa hizmet etmek için yola çıktık. Kimseyle şahsi bir husumetimiz yok. Bütün kurum ve kuruluşlara aynı mesafedeyiz. Hiç kimseye ön yargılı değiliz. Bizim için önemli olan esnafın bankanın istediği kriterleri yerine getirmesidir. Bizim derdimiz sadece esnafa hizmet etmektir. Arkadaşlarımızla birlikte güzel bir yola çıktık. Kooperatif binamızın tefrişatında bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadık. 106 ortağımız elini taşın altına koydu ve ortaya böyle bir eser çıktı. Katkı sunan tüm ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Ülkemizin geçtiği bu zor günlerle de sokağa çıkan, mermilere kendini siper eden herkesten Allah razı olsun. Ülkede ikinci bir kurtuluş savaşı yaşadık. Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim