A.A.’nın haberine göre, Bakan Karaismailoğlu, burasının bittiğinde 3 milyon yolcu kapasiteli, 3 bin metre uzunluğunda çok değerli bir yatırım olacağını, Rize'ye, Artvin'e, Karadeniz Bölgesine büyük hizmetler vereceğini ve gelecek yıl bu zamanlarda açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çorumlular, Rize-Artvin Havalimanı başta olmak üzere, diğer illere yapılmakta olan havalimanlarını gıpta ederek izliyorlar ve “Eğer Çorum üvey evlat değilse, Çorumluların havalimanı taleplerine de artık kulak verilmeli” diyorlar.

Tam 27 yıl önce yapımına başlanan v e fiziki olarak % 24.37 oranında gerçekleştirilen Çorum Havalimanı, Çorumluların ısrarlı isteklerine rağmen bir türlü gündeme alınmıyor. Oysa, bu bölgede kendi dinamikleriyle sanayileşme hamlesini başlatmış olan Çorum’un “sanayi kenti” olabilmesi için havalimanı mutlak zorunluluk.

Aksi halde Çorum, yavaş yavaş dinamizminini kaybedecek ve “sanayi kenti” hedefi ile birlikte “eğitim, kültür ve sanat kenti”, “sağlık kenti”, “turizm kenti” gibi iddialarından da uzaklaşarak, yerinde sayan bir “emekli kenti”ne dönüşecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim