Vali Ahmet Kara, Çorum’un öncelikleri konusunda bugüne kadar üzerine düşenleri fazlasıyla yapmaya çalıştığını belirterek, “40 yıllık idarecilik deneyimimizle Çorum’a hizmet etmeye çalıştık. Çorum konusunda kişisel arşivimizde de önemli veriler oluştu. Devlet hizmetinde tıpkı yaşamda olduğu gibi gelen gider, önemli olan iyi niyetle memlekete hizmet etmektir. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımız da bu memlekete hizmet edecekler, çıtayı yükselteceklerdir.” diye konuştu.
Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Merkez’e alınan Ahmet Kara, kısa adı BİKTUDER olan Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği üyelerini kabulünde önemli açıklamalar yaptı.
BİKTUDER Başkanı Hayati Çam ve yönetim kurulu üyelerinin önceki gün gerçekleştirdikleri “Veda” niteliğindeki nezaket ziyaretinde konuşan Vali Kara, Çorum’un öncelikli ihtiyaçları arasında havaalanı olduğunu tekrarladı.
Vali Kara, yakın bir süreçte yerli yapım küçük uçakların taşımacılık hizmetlerinde kullanılmaya başlanacağını belirterek, “Özellikle kısa mesafe uçuşlarda yolculuk süreleri daha da kısalacak. Çevre illerin hepsinde havaalanı var ve bu iller kısa mesafe uçuşları yaparken, Çorum onlara bakan bir kent olmasın. Konuya ilişkin dosyalarımızı Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza da iletmiştik. Türkiye’nin pek çok yerine havaalanı yapılırken, Çorum’a da yapılmalıdır. Kaldı ki bizim yarım kalmış bir havaalanımız var ve biz bunun tamamlanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde kamu hizmetlerinin sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklık hâlinde yürütüleceği bir döneme gelineceğini kaydeden Vali Kara, BİKTUDER üyelerine “Sivil toplum kuruluşlarının bu duruma kendilerini şimdiden hazırlaması gerekiyor. Memleketin öncelikleri konusunu takip etmeniz önemli olacaktır. Bu çerçevede havaalanını da takip edin.” şeklinde tavsiyede bulundu.
Ziyaretin sonunda BİKTUDER üyeleri, Vali Kara’ya hayvan hakları konusunda gösterdiği hassasiyet için teşekkür plâketi takdim ettiler.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim