İçişleri Bakanlığınca yayımlanan son Valiler Kararnamesi ile Merkez’e alınan Vali Ahmet Kara, veda ziyaretlerini sürdürüyor.
Vali Kara, İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirdiği Haziran ayının son oturumuna katılarak Meclis üyelerine veda etti.
Görevde kaldığı süre boyunca İl Genel Meclisi’yle uyumlu ve güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Vali Kara, Çorum’dan ayrıldığı için burukluk yaşadığını söyledi.
Devlet hizmetinde devamlılığın esas olduğunu vurgulayan Vali Kara, “Yaşanan, bir nöbet değişimidir. Bu nöbet değişimi elbette bir burukluk oluşturdu. Ancak ben görevimi yapmış olmanın huzuruyla bu şehirden ayrılıyorum. Ben, benden önceki Vali’den daha iyi valilik yaptığımı iddia ediyorum. Öyle inanıyorum ki benden sonra gelecek Vali de benden daha iyisini yapacaktır.” diye konuştu.
Derinçay ve Şendere projelerinin tamamlanamaması ve Çorum’a düşünülen Polis Eğitim Merkezi’nin Nevşehir’e kaydırılmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Kara, Meclis üyelerine şöyle hitap etti:
“Çorum’a Polis Eğitim Merkezi kurulmasına çok yaklaşmıştık. Yıl boyunca 800 polisin eğitim alacağı bu Merkez ne yazık ki yer sorunu aşılamadığı için hayata geçirilemedi. Bu konuda bütün otelcilerle yatak kapasitelerini artırmaları yönünde görüşmeler yaptım ancak olumsuz yanıt aldım. Konaklama sorununun çözülememesi nedeniyle de Polis Eğitim Merkezi, Nevşehir’e yapıldı. Böylece Çorum için önemli bir fırsat kaçırılmış oldu. Şimdi ise Çorum’un önünde kaçırılmaması gereken başka fırsatlar var. Bunların başında tabi ki havaalanı geliyor. Çorum hak ettiği havaalanına mutlaka kavuşmalıdır. Eğer Çorum’a bir an evvel havaalanı kazandırılamazsa bu şehir 10-15 yıl geride kalır. Bu arada bana yapılan, ‘Vali giderayak havaalanı meselesini kucağımıza attı’ şeklindeki eleştirileri kabul etmiyorum. Çünkü ben bu konuda en başından beri çaba içerisinde oldum. İlimizi ziyaret eden tüm Bakanlar’a Çorum’un havaalanı ihtiyacı ve talebine yönelik dosyalar sundum.”
Vali Ahmet Kara ayrıca yine kendisinin önerdiği ve merkezi Çorum olan Kızılırmak Kalkınma Projesi Birliği’nin kurulmasının ilimize önemli yararlar sağlayacağını dile getirerek, “GAP, GOP ve benzer örneklerde olduğu gibi Kızılırmak Kalkınma Projesi Birliği de mutlaka kurulmalıdır. Kızılırmak’ın geçtiği illeri kapsayan bu Birliğin merkezinin Çorum olması en uygunudur. Çünkü Kızılırmak, 182 kilometre boyunca en uzun Çorum’dan akıp geçmektedir.” ifadelerini kullandı.
Meclis üyelerine, Ankara’daki adresini ve orada kullanacağı cep telefonu numarasını da veren Vali Kara, “Kapım Çorumlular’a her zaman açık olacak. Zaten Ankara’da pek çok Çorumlu komşumuz var.” dedi.
Vali Kara son olarak hâtıra fotoğrafı çektirdiği Meclis üyeleriyle tek tek vedalaştı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim