Askeri darbe iddiası Çorum’da da hareketliliğe neden oldu. Valiliğe yürüyen 2 bin kişi darbe girişimini protesto etti. Valilik başta olmak üzere bazı kamu kurumları, parti binaları ve şehrin işlek noktalarında polis güvenlik önlemleri aldı. Öfkeli vatandaşlar slogan atarak protesto gösterisi yaptı. Zaman zaman vatandaşlar arasında da tartışmalar yaşandı. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, darbe girişiminin neden olduğu gerginlik ve Çorum’da alınan güvenlik önlemleriyle ilgili açıklama yaptı. Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile birlikte Valilik binasında basın mensuplarına açıklama yapan Necmeddin Kılıç, şunları söyledi.



BAŞARISIZ BİR GİRİŞİM OLDU
“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine kökü dışarıda olan, dışarıdan emir ve talimat alan unsurlar tarafından başarısız bir darbe girişimi olmuştur. Vilayetimiz ilk andan itibaren emniyet ve jandarma güçlerini göreve davet etmiştir. Şu an emniyetimiz ve jandarmamız anayasal unsurların korunması için görev başındadır. Başsavcımızla, emniyetimizle ve halkımızla beraber devletimizin, hükümetimizin ve anayasal düzenimizin yanındayız. Çorum’da şuana kadar en kötü bir sıkıntı olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Müsterih olalım, devletimizin yanında da olmaya devam edelim. Çorum halkına da ilgilerinden dolayı da teşekkür ediyorum”



YABANCI UYRUKLU BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bu arada güvenlik tedbirlerini artıran Çorum Polisi Üçtutlar Mahallesinde yabancı uyruklu bir şahıs gözaltına aldı. Henüz kimliği öğrenilemeyen şahsın, üzerinde taşıdığı sırt çantasını polise açtırmadığı ve direndiği öğrenildi.




(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim