Çorum Halk Eğitim Merkezi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesimi (Kurban Kesimi) Kursu açıyor. Kurslara kayıtların başladığını dile getiren yetkililer son başvurunun 29 Ağustos’ta alınacağını söyledi.
Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fuat Bal, kurban kesim kursunun Eylül ayının ilk haftasında başlayacağını ve toplamda 40 saat süreceğini bildirdi. HEM Müdürü Bal, Kurban Bayramı’nda ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurban kesimi yapmalarını sağlamak için bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini ve özellikle Kurban Bayramı’nda nitelikli kesim elemanı ihtiyacının hayli fazla olacağından hareketle işin uzmanı eğitimcilerin yürüteceği kurs programı ile nitelikli kesim elamanı yetiştirmek, yetişmiş elemanları ise bu alanda geliştirmek istediklerini belirtti.
Kurs programı içersinde kursiyerlere, “Kurban Kesmenin önemi ve anlamı; Kurban kesimindeki hijyen kuralları; Kurban kesilecek yerlerin tanzimi; İnsan sağlığı açısından alınması gereken önlemler; Yaralanmalara karşı önlemler, İlkyardım; Yasal olarak kesim yapılması gereken mahaller; Kurban kesim teknikleri (uygulamalı); Kurban yüzme teknikleri (uygulamalı) ve Etlerin parçalanması teknikleri (uygulamalı)” konularında eğitim verilecek.
Kurs ile ilgili ayrıntılı bilginin Çorum HEM’in internet adresi olan http://corumhalkegitim.meb.k12.tr adresinden alınabileceği de belirtildi.
(Volkan SINAYUÇ)
 
Editör: TE Bilisim