Çorumluların sabah saatlerinden itibaren sandıklara akın ettiği ve yüzde 80’in üzerinde oylarını kullandığı seçimde AK Parti Belediye Başkan adayı Aşgın 540 sandıkta kullanılan oylara göre Çorum’un yeni Belediye Başkanı olarak seçildi.

Seçimde Çorumlular YSK tarafından belirlenen parti sıralamasına göre Kemal Kurt (SP); Mehmet Ali Tanık (BTP), Devrim Koçak (TKP), Ahmet Rasim Burhanoğlu (Vatan Partisi), Özgür Kılıç (CHP), Halil İbrahim Aşgın (Ak Parti), Kenan Şahin (MHP), Bilgi Terlemezoğlu (İYİ Parti), Ahmet Hidayet Bektaş (DSP) ve Murat Kırçı’dan (Bağımsız) birini Belediye Başkanı olarak belirlemek üzere sandığa gitti.

Gazetemizin yayına hazırlandığı saat itibariyle, Çorum’da sandıkların yüzde 80’i sayıldı. Ak Parti Adayı Halil İbrahim Aşgın, oyların yüzde 45.46’sını, CHP Adayı Özgür Kılıç yüzde 33.87’sini, MHP Adayı Kenan Şahin de yüzde 17.12’sini aldı. İYİ Parti Adayı Bilgi Terlemezoğlu’nun oy oranı % 1.95, diğer adayların toplamı ise % 0.94.

Çorumlular bir anlamda 5 yıllığına kenti Halil İbrahim Aşgın’a emanet etmiş oldu. AK Partili Başkan Aşgın, mazbatasını aldıktan sonra görevi Belediye Başkanı Zeki Gül’den devralacak.

HALİL İBRAHİM AŞGIN KİMDİR?

Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum/Merkez Boğacık Köyünde dünyaya geldi. Üniversite eğitimi dışındaki tüm hayatı Çorum/Merkez’de geçti. İlköğretimini Çorum Cumhuriyet İlkokulunda, orta-öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi. Halil İbrahim Aşgın yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yaptı. Doktora eğitimini ise Hitit Üniversitesinde sosyoloji alanında tamamladı.

Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Mesleki Eğitim Merkezi (Language Centre) Kurucu Müdürlüğünde on yedi yıl bulunarak ticaretle uğraştı. Son dört yıldır Hitit Üniversitesinde yerel yönetimler alanında akademisyen olarak çalışmakta olup, bu görevinden Çorum Belediye Başkanı Aday Adaylığı için istifa etti. AK Parti tarafından Çorum’da belediye başkan adayı olarak gösterilmesinin yanı sıra yerel yönetimler ve siyaset üzerine akademik çalışmaları da bulunan ve aktif olarak sivil toplum faaliyetlerinde de yer alan Aşgın, evli ve dört çocuk babasıdır.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim