DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımıyla geçtiğimiz Pazar günü yapılan kongrede güven tazeleyerek yeniden İl Başkanlığına seçilen Orhan Vargeloğlu yeni seçilen yönetimi ile birlikte İl Seçim Kurulu’na giderek mazbata aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra Seçim Kurulu önünde açıklamalarda bulunan Orhan Vargeloğlu, kongreye katılan Ali Babacan başta olmak üzere tüm konuklara teşekkür etti.

“Göreve geldiğimiz günden beri, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, yıkıcı dil kullanmadan, kirli siyaset yapmadan, sadece doğruları ve partimizin kuruluş misyonunu anlatmaya çalıştık” diyen Orhan Vargeloğlu, “Hamdolsun başarılı olduğumuz düşünüyoruz. Kongremizde dile getirdiğimiz, Çorum ilimize yapılan haksızlıklar ve yanlışlıklar ile ilgili tespitlerimiz ne mutlu ki ilgili adreslere ulaşmış. Kongremizi yaptığımız günden itibaren Çorum’umuza uçak da geldi, tren de geldi. Ne hikmet ise bugüne kadar ortada olmayan ÇED raporları dahi ertesi gün ortaya çıktı. Ne mutlu ki bize ÇED raporunu ertesi gün açıklanmasını sağladık” ifadelerine yer verdi.

Çorum’un ulaşımı için hızlı trene ihtiyacı olduğunu ancak taşıma amaçlı demiryolunun da olmazsa olmazlar arasında yer aldığını vurgulayan Vargeloğlu, “1 milyar 540 milyon Dolar ihracatı olan bir şehir ürettiği ürünlerini daha maliyetsiz olan demiryolu ile taşımayı hak ediyor. Yanı başımızdaki tüm illerden tren geçerken bizler ÇED raporunu ancak açıklatabiliyoruz. Havaalanı da ilimiz için gereklidir” diye konuştu.

“Tarımdaki destekler söyleniyor ama çevre illerin aldığı desteklere göre bizim aldığımız destekler ne kadar diye bahseden olmuyor? Hayvancılık ve tarımda destek köylüye değil, ancak bunun ticaretini yapana veriliyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımız ürettiğinin değerini alamayınca üretmiyor, üretmekten vazgeçiyor” diye konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Vargeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İthalat pervasızca teşvik edilerek tarım ve hayvancılık öldürüldü. Tarım ülkesi Türkiye buğday ithal eder hale geldi. Tarımda da hayvancılıkta da sil baştan politika üretilmelidir.Devletten alamadığımız destekler konusu, sanayicimizin tek başına yaptığı başarı ile kapatılmak isteniyor. Bugün sanayicimiz/esnafımız borç altında kıvranmaktadır. Sanayicimiz/ esnafımız 1 yıllık cirosu kadar kredi borcu ile işletmelerini döndürmektedir. Sanayici / esnaf her geçen gün işletme sermayesini yemekte; Merkez Bankası Rezevleri gibi sermeyesi eriyerek eksilere düşmektedir.Bu problemin çözümü faiz ile kredi vermek değil; üretimi, istihdamı ve pazarı artırmaktır. Yıllarca uygulanan yanlış politikalar sonucu sanayici/esnaf karlılıkla kaynak yaratma yerine devletin verdiği KGF li kredi ile kaynak yaratmaktadır.

Daha önce de söylediğimiz gibi Çorum’lu sanayici/esnaf devletinden desteğini diğer illere göre az almakta ya da hiç alamamaktadır. Bir dönem ilimizdeki KOSGEB Müdürü, Amasya ilinden görevlendirilmiş idi. Bu kadar sanayisi olan şehre doğrudan müdür dahi atanmamış idi. Samimi olalım lütfen. Ülkenin en büyük 14. ticaret hacmine sahip Çorum'umuz ve Çorumlular bu zulmü hak etmiyor. 2 buçuk yıl önce açılan şehir hastanemizin hali ortadadır. 2 buçuk yıldır hastanenin kaçıncı defadır tadilata girdiği halkımızın malumudur. Şu an da da hastanenin etrafı kazılı ve şantiye durumundadır. Eski hastaneye kullanılmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Turizm konusu ne hikmetse siyasi iktidarın mensupları tarafından hiç dillendirilmiyor. Etrafımızdaki illerde turizm ve turist ana geçim kaynağı olmuş durumda. Biz ise ancak, bizler dile getirince Çorum dertlerini hatırlayan, sadece kadrolaşma veya beton ile meşgul siyasi kadro mensupları ile karşı karşıyayız. Arkadaşlar kral çıplak. Çorum ve Çorumlu hak ettiğini almıyor, alamıyor. Arada sırada tren ile hava alanı ile ilgili açıklama yaparak ilimize tren de gelmez hava alanı da gelmez. Eğri cetvelden maalesef doğru çizgi çıkmıyor. Arkadaşlar ali gibi olalım. Adaletli liyalatli ve istikrarlı. DEVA partisi olarak Allah'ın izni ile ali yani adaletli - liyakatlı ve İstikrarlı olunmasını sözde değil özde yaşayacağız ve yaşatacağız”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim