17 Eylül 2020 Perşembe günü yayın yaşamında 35 yılı geride bırakıp 36. yılına girecek olan ÇORUM HABER de, aslında, Türk yerel basınında bir başarı öyküsüdür. Temel çizgisinden hiç sapmadan, ilkelerinden ve yapıcı-objektif-düzeyli yayın anlayışından hiç ödün vermeden geride bırakılmış bir 35 yıl…Ve Türkiye’de yayınlanan binin üzerindeki yerel gazete arasında 6’ncılık gibi “onurlu” bir derece…

ÇORUM HABER, yazılı basındaki bu başarısına, özellikle bu yıl içinde, dijital platformdaki atılımlarını da ekledi. İnternet sitemiz, zaten, yurt içinden ve dışından her gün onbinlerce kişi tarafından izleniyordu. “Çorum’un aydınlık yüzü” olması yanında, aynı zamanda “Çorum’un dışa açık penceresi” gibiydi de.

28 Nisan 2020 tarihinde, www.corumhaber.net sitemizde bazı haberlerimizi görüntülü olarak vermeye başladık. Böylelikle, dijital platformda izlenirliğimiz her gün biraz daha arttı. Nitekim, 22 Temmuz 2020 günlü gazetemizde, “Bir haberimize 417 bin görüntüleme” başlığı altında ÇORUM HABER’in bir rekorunu manşetimize taşıdık.

ÇORUM HABER, son üç yıl içinde tam üç kez 48 sayfa çıkarak, bu alanda ciddi bir yerel basın rekoruna imza atmıştı. Yazılı basın olarak günlük 10 binin üzerinde kişiye ulaşıyordu. Ve en son, Google’ın 3 Eylül 2020 tarihli verilerine göre, dijital platformda, 609.664 kullanıcı sayısını, 3 milyon 691 bin 240 sayfa görüntüleme sayısını elde etti.

1988’de Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Çorum’da Yılın Toplumsal Kuruluşu” seçilmiş olan ÇORUM HABER, toplumsal barış ve kardeşlik duygularıyla, Çorum’un gelişmesi ve büyümesi açısından taşıdığı sorumluluğun bilinci içinde, yerel gazetecilik alanında Çorum’un yüzünü ağartma hedefine inançla, kararlılıkla yürümeye devam ediyor. Elbette, “Çorum’u seven”, “Çorum’un sorunlarına duyarlı” Çorumlular sayesinde…

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim