Mehmet Yolyapar, Çorum tarihinin “en uzun” görev yapan gazetecisi...Mesleğini sürdüren “en eski”, ama aynı zamanda “en yenilikçi” gazetecisi…Ve kesintisiz, tam mesai yapan “en gerçek basın emekçisi”…Eylül 1970’te Çorum Ekspres Gazetesi’nde muhabirlikle başlayan gazetecilik yaşamını, düzeyli çizgisinden hiç ödün vermeden, Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine bağlı duruşunu hiç bozmadan, vatan, millet, bayrak ve Çorum sevgisiyle, onurlu biçimde sürdürüyor.

ÇORUM HABER mensupları, “kuruluş yıldönümü” anısına her yıl “aile” fotoğrafını farklı bir mekânda çektiriyordu. Bu yıl ise fotoğraf çekimi için Hitit uygarlığının başkenti Hattuşa seçildi. Ve yine, her yıl olduğu gibi deklanşöre basan da, dün Trabzon’da göreve başlayan A.A. Muhabiri Gazi Nogay oldu. Boğazkale’de ÇORUM HABER ekibini konuk eden ise, Aşıkoğlu Otel Sahibi Cengiz Aşıkoğlu…

Kuruluş yıldönümü fotoğraflarının çekimi için Hattuşa’nın seçilmesinde, Cengiz Aşıkoğlu’nun nazik daveti en önemli etkenlerden biriydi. Diğer yandan ise, ÇORUM HABER, “Çorum’u Sevenlerin Gazetesi” olarak Çorum’un her türlü değerine, bu arada tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerine sahip çıkan gazeteydi. Hattuşa’nın da büyük bir “dünya mirası” ve insanlık tarihinin pek çok “ilk”ine sahip bir “uygarlık başkenti” olduğunu sürekli vurgulayan, tarih bilincini ve turizm potansiyelini canlı tutmaya çalışan da ÇORUM HABER’di.

Ve bu yılın anı fotoğrafları, tarihi mekânlarda, gerçekten tarihe kalacak şekilde çekildi. Hattuşa’daki fotoğraf çekimlerine, arkadaşlarımız Nurdan Akbaş, Hüseyin Aşkın ve Erkan Bayatlı mazeretleri nedeniyle katılamadılar. Buna karşılık, ÇORUM HABER kafilesine rehberlik eden Harun Karadurak, Aşıkoğlu Turistik Tesisleri’nin aşçıbaşı Cuma Pelit ve Burak Tur’un minibüs kaptanı Murat Balyüz, bazı fotoğraflarda yerlerini aldılar.

Hitit uygarlığının tanıtım elçisi Mehmet Yolyapar, Hitit Başkenti’nde…

ÇORUM HABER mensupları, Yazılıkaya ve Hattuşa’yı Aşıkoğlu Otel’in treyleri ile gezdiler.

ÇORUM HABER ekibi Yazılıkaya’da…

ÇORUM HABER ekibi, Boğazkale’de Cengiz Aşıkoğlu ile, kendisine ait diğer  konaklama tesisinin ve Kadeş Anıtı’nın önünde…

Aşıkoğlu Restaurant’ın aşçısı Cuma Pelit, Şehir Kulübü’nde Mehmet Yolyapar’ın üstadı Aydın Kalelioğlu’na da hizmet ettiğini anlatıyor.

Editör: TE Bilisim