18 milyon lira tutarındaki 14 adet yatırım müjdesi ile dün Çorum’a gelen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 5 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin temel atma törenine katıldı.

Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen temel atma törenine Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acı ve çok sayıda bürokrat, daire amiri ve yurttaşlar katıldı.

Törende ilk kürsüye gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman Bakanı Eroğlu’nun Çorum’da en çok ağırlanan Bakan olduğuna dikkat çekerek, “Her geldiğinizde de yeni yatırımlar ve yeni müjdelerle geliyorsunuz. Çorum’a en fazla yatırım yapan iki Bakanlık’tan biri olduğunuz için size çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve DSİ Müdürü Murat Acı, Çorum’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi aktarmalarının ardından sırasıyla mikrofona gelen Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Salim Uslu ile Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’a yapılan yatırımlar nedeniyle Bakan Eroğlu’na teşekkür ettiler.

“HALKIMIZ ORMAN

TEŞKİLATIYLA BARIŞTI”

Ardından kürsüye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorumlular’a selâmlarını ileterek konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, aralarında Sungurlu Barajı ve Sungurlu Ortakışla Barajı Sulaması’nın da olduğu 71 milyon tutarındaki 7 tesisin Çorum’a hayırlı olmasını diledi.

Çorum’a kazandırılan ve yapımı devam eden gölet ve barajlarla ilin tam bir “Göller diyarı” olacağını vurgulayan Bakan Eroğlu, bal ormanları sayısını 4’ten 10’a çıkaracaklarını ve 23 mesire alanı yapacaklarını bildirdi.

Orman Teşkilatının da artık orman köylerinin kalkınması için seferberlik başlattığını dile getiren Bakan Eroğlu, “Artık ormanlar milletin. Biz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla çalışıyoruz. Her şey millet için. Orman teşkilatımız ilk defa tarihinde vatandaşımızla kucaklaştı. Eskiden ormancı türküleri vardı. Canı yanan ‘Aman Ormancı’ diye bir türkü okurdu. Artık vatandaşımız Orman Teşkilatıyla hasım değil, hısım oldu. Bütün köylere gelir getirici ceviz ve badem gibi türlerin bulunduğu bahçeler yapıyoruz. Üç yıl bakımını biz üstleneceğiz. Geliri 49 yıl halkımızın olacak.” diye konuştu.

“ÇORUM’UN GELECEĞİ PARLAK”

Çorum’un yıldızının parlak olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, Çorum’un da içinde yer aldığı Orta Anadolu Gelişim Projesi kapsamında 37 baraj ve gölet, 45 sulama tesisi, 133 dere ıslahı ve taşkın koruma projesinin hayata geçirileceğini ve bu projenin 31 Aralık 2019 tarihinde 16:59 itibarıyla bitmiş olacağını söyledi.

Bakanlık’tan iş alan müteahhitlere de seslenen Veysel Eroğlu, “Müteahhit firmalar beni iyi dinleyin, sözleşmede belirtilen tarih bir gün bile geçerse işiniz feshedilecek. Talimat verdim, kusura bakmayın. Biz zamanla yarışıyoruz. Bahane yok, siz şimdiden, temel atma merasimi biter bitmez doğrudan şantiyeye gidip işinizin başına geçeceksiniz, üç vardiya çalışacaksınız. Kurban Bayramı’nda da 10 gün tatil yok. 2 gün tatil yapacaksınız. Tekrar şantiyeyi kontrol edeceksiniz. Ben de bayramda bir gün tatil yapacağım ve tekrar sizleri kontrol etmek için Türkiye’nin her tarafına bakacağım.” ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, tabiat turizminin geliştirilmesi için bir mastır plânı hazırlandığını ve doğal güzellikleri açısından zengin bir şehir olan Çorum’u bu alanda da tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Son olarak 6 aileye Gelir Getirici Tür, 6 aileye ise ORKÖY sertifikaları Bakan Eroğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan tesisler ile 1.700 dekar zirai arazi sulamaya açılacak ve 48 milyon 340 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe ve 3 köy taşkın zararlarından korunacak.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim