AK Parti Çorum Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Akca, kentin sorunlarını çok iyi bildiğini, kalkınmaya katkı sağlayacak hamlelerin yapılması konusunda çalışma yapacağını bildirdi. Hanoğlu Konağı’nda basın mensupları ile biraraya gelerek siyasete atılmasının nedenlerini açıklayarak gerek ülke gerekse yerelde yapacağı çalışmaları paylaşan Akca, Çorum’da Hitit Üniversitesi tarafından hazırlanan Stratejik Planın sadece yerel unsurlar içerdiğini, Bakanlıklar nezlinde yapılacak büyük yatırımları ele almadığını söyledi.

“Türkiye’nin ve Çorum’un kalkınması için hizmete talibim. Çorum, göç veren değil, göç alan bir şehir olmalı” diye konuşan Lütfi Akca, bunun için kalkınma planının gerekli olduğunu açıkladı.

Uzun yıllar Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarlığı yapan ve son olarak Başbakanlık Başdanışmanlığı görevinden istifa ederek AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Lütfi Akca, toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Çorum’daki yatırımları ve hedefleri hakkında da bilgi verdi ve ilimize son 14 yılda yapılan su yatırımının 1.3 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

2023 hedefleri doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içinde Çorum’un yeni yapılacaklarla birlikte 44 barajı ile 29 göleti olacağını müjdeleyen Akca, “Çorum’un sulanabilir alanlarına bakıldığında 87 bin hektar alan sulanabilir alanı var. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde 154 bin hektara çıkacak” diye konuştu.

“ÇORUM’UN İÇMESUYU SORUNU KALMAYACAK”

Çorum’un içme suyu sorunun çözümüyle ilgili de önemli yatırımlar yapıldığını dile getiren Lütfi Akca, Koçhisar Barajı İçmesuyu Projesi’nin ihalesinin yapılarak inşaat çalışmalarının yakında başlayacağını ve bu proje ile Çorum’un 2050 yılına kadar su sorunu yaşamayacağını kaydetti.

Siyasetteki hedefinin ülkeye ve memleketine hizmet olduğunu anlatan Prof. Dr. Akca, Çorum’un gelişmesi ve kalkınması için hizmet edeceğini dile getirdi. Hükümetin bu dönemde daha güçlü bir meclise ihtiyacı olduğunu kaydeden Lütfi Akca, yeni anayasa ve yeni yönetim sisteminin bu dönem şekilleneceğini aktardı.

Lütfi Akca, “Yasama ve yürütmenin uyumlu bir şeklide çalışması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok rahatlıkla bu seçimi kazanacak. Ama Cumhurbaşkanımızın seçimleri kazanması yetmiyor, onunla uyum içinde çalışacak çok güçlü bir meclise ihtiyaç var. Cumhurbaşkanlığı seçimi kadar milletvekilliği seçimi de çok büyük önem arz ediyor. Bu istikrar kuracağımız yeni düzen ile Türkiye’nin siyasi istikrar sorunu kalmayacaktır” diye konuştu.

“SORUNLARI BİLİYORUM”

Çorum’a hizmet etmek istediğini ifade eden Prof. Dr. Akca, yapılan projelerin takip edilip, hayata geçirilmesi konusunda çalışma yürüteceğini belirtti. Prof. Akca, “Çorum’un topyekun kalkınması ve gelişmesi için Çorum’un ihtiyaçları ve problemlerini yakından takip eden bir bürokrat olarak çözüm yollarını biliyorum. Gelecek dönemde Çorum’un daha fazla büyümesi, Anadolu kaplanları diye tabir edilen sanayileşme kulvarında geri kalmaması, önünde hangi engeller varsa bunların ortadan kaldırılması, Çorum’un göç veren değil, göç alan bir il haline gelmesi, tarımda verimliliğin artırılması, sanayi altyapısının gelişmesi gibi kalkınma hamlelerinin yakalanması gerekiyor. Çorum’un gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılması için hizmete talibim” ifadelerini kullandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim