Atlas Uluslararası Fuarcılık, 7. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İkinci Bahar Lokantası’nda gerçekleşen toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Atlas Uluslararası Fuarcılık sahibi Fevzi Atasagun, Çorum TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Sarıca, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Şube Başkanı Arzu Özkader ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Atlas Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, fuarın resmi açılışının bugün saat 13.30’da Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezi’nde gerçekleşeceğini ifade ederek 25 Kasım 2018 tarihine kadar açık kalacak fuara tüm Çorum üreticileri ve Çorumluları davet etti.

Bu yıl yedincisi organize edilen fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Atasagun, her yıl bir önceki fuarlardan daha iyi bir katılım sağlandığını ifade etti. Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin tarım fuarları olduğunu dile getirerek Konya ve Kayseri Fuarları’nın buna en iyi örnek teşkil ettiğini belirten Atlas Fuarcılık sahibi Atasagun, dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarlarının tarımdaki yeni gelişmeleri üreticilere sunarak teknolojiyi üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi gördüğünü dile getirdi.

Bu amaç doğrultusunda 22-25 Kasım 2018 tarihleri arasında 7. Çorum Tarım, Hayvancılık Fuarı’nın 300 katılımcı ile açılacağını belirten Fevzi Atasagun, tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçer döverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama aletleri, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşturulacağını anlattı.

Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacağını ve ziyaretlerin ücretsiz olduğunu da dile getiren Atasagun, fuara katkı sağlayan tüm ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek tüm Çorumluları fuarı gezmeye davet etti.

SARI: “FUARCILIKTA MARKA KENT OLMA YOLUNDAYIZ”

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ise Çorum’un bölgede fuar bakımından birinci il olması için desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydederek, “Bölgede en iyi olmak durumdayız. Çünkü Çorum geçiş bölgesindedir” dedi.

Çorum insanı müteşebbis ruha sahip olduğunu anlatan Orhan Sarı, “Burada da birlikte Çorum için neler yapabilirizi her zaman düşünüyoruz. Bunun için zaman zaman sivil toplum örgütleriyle bir araya geliyoruz. İleride bu toplantıların meyvesini vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Fuarcılığı kurumlar olarak önemsediklerini kaydeden Sarı sözlerine şöyle devam etti; “Üreticilerimiz yeni teknolojilerden haberdar oluyorlar. Bu teknolojileri kırsal alanda uygulanması halinde kaliteli ürün ve artış yaşanacaktır. Fuarımıza Çorum ve bölgesinden yoğun ilgi gösteriliyor. Her yıl fuarın daha iyi olması gerekiyor. Çorum artık fuarcılıkta marka kent olma yolunda ilerliyor. Bakanlığımız tarım ve hayvancılığın gelişimi için fuarcılığı çok önemsiyor. Bugüne kadar yapılan çalışmaların meyvesini ileriki yıllarda alacağız. Fuar denilince aklıma Hannover Fuarı geliyor. Geçtiğimiz haftalarda orada yapılan Tarım Fuarı’na katıldık. Orada her hafta belli bir konuda fuar düzenleniyor. Çorum’un da aynı seviyeye gelmesini istiyoruz. Bu fuarlarda sektörün geldiği son teknoloji ortaya konuyor. Dünyada tarım artık modernleşti. Yeni teknolojilerden faydalanmak zorundayız. Teknolojiyi kullanamaz isek dünya ile rekabet edemeyiz. İnsanımız bu fuarlara gelip öğrendiklerini kırsalda uygulaması gerekiyor. Bu sayede kalite, verim ve ürün artışı sağlanabilir. Yurtdışında firma gelmesini de önemsiyoruz. Bu konuda her türlü desteğe hazırız. Çorum’daki fuarlara bölgeden de yoğun bir katılım olduğunu gözlemliyoruz. Bu yılın geçen yıldan daha iyi olması gerekiyor. Bu alanda yürümeyi bırakıp koşmalıyız. Çorum’un hedefi de Hannover gibi bir fuar kenti olmaktır. Fuarımıza katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm üreticiler ile Çorumluları fuara davet ediyorum” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim