Seçim çalışmaları kapsamında İskilip’te bir dizi temaslarda bulunan Bağcı, Greyder markasıyla üretim yapan ayakkabı fabrikasında incelemelerde bulunarak Genel Müdür Mehmet Kavlu’dan bilgi aldı.
Genel Müdür Mehmet Kavlu, hâlen Greyder’in İskilip fabrikasında 400 kişinin çalıştığını belirterek, tamamlanmak üzere olan ve sadece kadın ayakkabısı üretiminin yapılacağı yeni fabrikalarında ise 250 kişiye istihdam olanağı sağlayacaklarını dile getirdi.
AKP Milletvekili Cahit Bağcı ise insanların tüketim tercihlerinde markanın önemli bir etkisi bulunduğuna dikkat çekerek, “Greyder, Çorum’daki sayılı markalardan biri olarak hepimizin gururudur. Memleketimizden Greyder gibi başka markaların da çıkması bizi mutlu eder.” dedi.
AKP Hükûmetleri olarak hep üretim ve ihracattan yana politikalar geliştirdiklerini kaydeden Bağcı, “Düzenleyen, denetleyen ve teşvik eden anlayışla KOBİ’lerin önünü açtık. Kalkınma Ajansları, KOSGEB ve diğer desteklerle istihdamı artıracak tüm girişimcileri ayırım yapmaksızın destekledik. Ayrıca İŞKUR aracılığıyla geliştirdiğimiz uygulama kapsamında işletmelerdeki çıraklık süresi 6 ayın ücret ve prim yüklerini devletin üstleneceği düzenlemeler yaptık. Bu sayede çıraklardan meslek kazanmış işçilerin oluşmasını ve sürdürülebilir istihdamı sağladık. AKP’nin istihdam politikaları dünyaya örnektir. Son 7 yılda 5,7 milyon kişiye istihdam sağlayan bir ülke olduk.” diye konuştu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim