İşini kaybetmiş esnafın işsizlik fonundan yararlandırılması için hazırlanan kanun teklifi Çorum esnaf ve sanatkarlarında memnuniyet ve heyecan yarattı. Ekonomik nedenlerle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaf ve sanatkâr bu fondan faydalanabilecek, yeniden iş kurduğunda ise fondan yapılan ödeme kesilecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, esnafa yönelik oluşturulacak ‘Esnaf ve Ahilik Fonu’ ile iflas eden veya işyerini kapatmak zorunda kalan esnafın ekonomik durumunu düzeltip yeni bir işyeri açana kadar belli bir süre bu fondan yararlandırılacağını kaydetti.

Devletin işsizlik fonunda olduğu gibi bu fona da belli bir oranda katkı sağlayacağını ifade eden Kılıç, düzenlemenin en kısa zamanda TBMM’ye gelecek olmasından duyduğu memnuniyeti aktararak, fon ile esnaf ve sanatkârlara tasarruf artırıcı bir mekanizma kurulacağını dile getirdi.

Fon sayesinde işyerini kapatan esnaf ve sanatkârların hem sağlık hizmetlerinden faydalanacağını hem de işsizlik maaşı alabileceğini vurgulayan Kılıç, Esnaf ve Ahilik Fonu’na katkı sağlayan ancak ihtiyacı olmadığı için fondan destek almayan esnafın da belli bir ödeme süresi ve yaş kriterlerini yerine getirdiği takdirde bu parayı toplu olarak alabileceğini söyledi.

Esnaf ve Ahilik Fonu’nun Çorumlu esnaf ve sanatkârlara hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Yalçın Kılıç, bu düzenlenmenin hayata geçmesinde emeği olan başta AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu olmak üzere Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a ayrı ayrı teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim