İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Milletvekili Ceylan, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür ile kooperatif yöneticileriyle görüştü.

Kooperatif yöneticileri, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkârlara sağlanan destekler hakkında Milletvekili Ceylan’a bilgi verdiler. Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 31 Ağustos 2020 tarihine kadar geride kalan 8 aylık süreçte 238 milyon kredi kullandırdığını belirten kooperatif yöneticileri, Mart 2020 tarihi itibariyle de 2 bin esnafa 25 bin TL pandemi kredisi verildiğini açıkladılar.

Kooperatifin kullandırdığı kredilerin yıllık faizinin yüzde 4.5 olduğunu hatırlatan kooperatif yöneticileri, borcunu ödeyemeyen 220 esnafa borç yapılandırması yapıldığını, bu esnafların temerrüt faizlerinin silindiğini ve anapara üzerinden taksitlendirme yapıldığını ifade ettiler. Kooperatifin sildiği rakamın 800 bin TL olduğunu söyleyen yöneticiler, kooperatifin gece-gündüz, Cumartesi-Pazar demeden esnaf ve sanatkârlara hizmet verebilmek için çalıştığını anlattılar.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da kooperatif yönetimini yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı tebrik etti. Pandemi sürecinde devlet ve hükümetin esnafının yanında yer aldığını kaydeden Ceylan, “Bu süreçte esnafa kredi imkânlarıyla sizler aracılığıyla destek olundu. Ayrıca vatandaşlarına Çorum genelinde 110 milyon liralık pandemi desteği sağladı. Bizler her zaman siz esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız. 7/24 sizlerin emrindeyiz” dedi.

Esnaf ve sanatkârlara sağladığı uygun krediler nedeniyle kredi kefalet kooperatiflerinin büyük önem taşıdığını belirten Ceylan, Çorum esnafına sağlanan imkânlardan dolayı kooperatif yönetimine teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim