Yıllardır yer konusunda çalışmaları devam eden ve içerisinde 250 m2 ile 2000 m2 arasında değişen ebatlarda 1250 işyeri ile birlikte sosyal tesisler, konferans salonları, spor kompleksleri, cami ve dinlenme parklarının da yer alacağı Yaydiğin mevkii Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzeyindeki 140 hektarlık alanda kurulacak S.S. Ahi Evran Sanayi Şehri’nin irtibat bürosunun açılışı ilgi gördü.

Çorum Sanayi Sitesi 10. Sokak No:4 (KSS Cami yani) adresinde hizmete giren irtibat bürosunun açılış törenine; CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, MHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, CHP eski İl Başkanı Cengiz Atlas, Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban, esnaf odası başkanları, kooperatif yönetimi ile esnaf katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını Yalçın Kılıç yaptı. Projeyi hayata geçirmek için 8 yıldır zorlu bir süreç yaşadıklarını, maddi ve bürokratik engelleri aşa aşa bugünlere geldiklerini ifade eden Kılıç, “Resmi giderlerimizi haricinde hiçbir giderimiz olmadı. Kendi imkanlarımızı değerlendirerek bugünlere geldik. En küçük dükkanımız 250 m2, en büyük dükkanımız ise 2000 m2 olacak. Kooperatif olarak Çorum’da Bin 250 işyeri kurulabilecek bir sanayi şehri kazandırıyoruz. Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kooperatif üyelerinin arsalarını taksitle ödeme imkanına kavuştuğunu hatırlatan Yalçın Kılıç inşaatın başlaması ile birlikte dükkan maliyetlerinin de 5-10 yıllık bir dönemde ödenebilmesi için finans çevreleri ile görüşme yapacaklarını ve üyelerden onay aldıktan sonra anlaşma imzalayacaklarını da bildirdi.

Çorum Belediyesi’nin her zaman esnafın yanında olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan ise Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi’nin önemli bir aşamaya geldiğinin altını çizerek Çorum’un geleceği için emek harcayan herkesin yanında olacaklarını vurguladı.

Konuşmasında AK Parti hükümetinin 18 yıldır esnafın, çalışanın, üretenin yanında olduğunu ifade eden İl Başkanı Ahlatcı ise Çorum için büyük hayalleri olduğunu, Çorum’un havalimanıyla, demir yolları ve hızlı treniyle, organize sanayi bölgeleri ile daha büyük bir şehir haline gelmesi için çaba gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini, Ahi Evran Sanayi Şehri’nin de bu hedefe katkı sağlayacağını bildirdi. Çorum’un girişimci ruhuna saygı duyduklarını kaydeden Ahlatcı, Çorum’u geleceğe taşıyacak olanın da bu girişimci ruh olduğunu söyledi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise ahilik geleneğinin önemi üzerinde durarak, ahilik kültürünün bozulan otoriteyi yerine getirmede, karşılıklı güven ve saygı oluşumunda, esnaf arası dayanışmanın sağlanmasında büyük önem taşıdığını ifade etti. Köse, kooperatifleşmenin de bir dayanışma şekli olduğunu sözlerine ekleyerek, Ahi Evran Sanayi Şehri Kooperatifi’nin Çorum’a hayırlı-uğurlu olmasını, kurulacak dükkanlarda Çorum’u geleceğe taşıyacak işlerin yapılmasını diledi.

Milletvekili Köse, esnafın enerji ve yakıtta indirim, yüksek tabela vergilerinde yeni düzenleme gibi bazı beklentiler içerisinde olduğunu hatırlatarak, iktidar partisinin ve belediyenin esnafa bu konularda yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kooperatif irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından katılımcılara kokteyl verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim