Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan ile birlikte Hitit Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ederek, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çerikçi ile görüşen Külcü, esnafa hizmet etmenin önemine dikkat çekti.

“Bir kooperatif varken ikincisini kurmak ve oturtmak daha zor bir iş” diyen Külcü, “Yaptığınız bütün çalışmalarda kolaylık diliyorum. Esnafımız naçar kalmadığı sürece özel kişilere olsun, bankalara veya kooperatiflere olsun, borcunu güzel bir şekilde ödüyor. Çorum, borç ödeme konusunda Türkiye’deki kentler arasında en ön sıralarda yer alıyor. Bu da esnafımızın borcuna sadık olduğunu gösteriyor.

Bizim esnafımızın dünyanın en has insanıdır, sadece rızkını temin etmeye bakar. Böyle bir esnafa hizmet etmeyi ben de belediye başkanı olarak mutluluk vesilesi görüyorum” dedi.

Çorum’da esnafla Belediye’nin el ele yürüttüğü çalışmaların olduğunu söyleyen Külcü, taksi duraklarının modernizasyonu, otobüslerin yenilenmesi, sanayi sitesine yapılan kooperatifler gibi daha birçok projenin birlikte gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Külcü, “Esnaf, canımız, ciğerimiz, baş tacımızdır. Onlarla birlikte eserler ortaya çıkarabilmek, bunun mutluluğunu paylaşmak çok güzel bir bahtiyarlık vesilesidir. İnşallah hayırlı hizmetler ifa edersiniz, esnaf da sizi hayırla yâd eder” şeklinde konuştu.

“DEVANE’DE DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAĞIZ”

Ziyarette Devane’deki faaliyetler hakkında da açıklamada bulunan Külcü, “Vatandaş arsasının değerlenmesini istiyor. Müteahhit ise ‘binalar yapılmaya başlansın, ben ondan sonra gireyim’ diyor. Ama Belediye’nin öteleme gibi bir şansı yok. Bir ihale yaptık katılım olmadı. Biz de kendimiz başlayalım istedik. Orada diğer arsa sahiplerine, müteahhitlere örnek olsun diye biz yapacağız. Bu şekilde dönüşüm de hızlanır” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim