Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) öncülüğünde Arife günü Çilingirciler ve Sobacılar Odası, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası, Ayakkabı ve Kunduracılar Odası, Oto Tamirciler Odası, Leblebiciler ve Sarraflar tarafından Arife duası gerçekleştirildi.
Oto Tamirciler Esnaf Odası tarafından Çorum Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Önler Otomotiv'de gerçekleştirilen Arife Duası’na AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Hitit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Çerikçi, Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Hayretli, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.
Birlik ve beraberlik ve helal kazanç için dua edilmesinin ardından AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve Oda Başkanları yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verirken, tüm esnaf ve sanatkarların Kurban Bayramı’nı sağlık ve mutluluk içerisinde geçirmelerini temenni ettiler.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç konuşmasında arife dualarında bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan Milletvekili Ceylan ile Başkan Yardımcısı Zeki Gül’e ayrı ayrı teşekkür etti. “Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diyen Kılıç, Yüce Allah’ımızın bir daha 15 Temmuz gibi hain kalkışmaları Türk insanına yaşatmaması temennisinde bulunarak, tüm Çorum halkının Kurban Bayramı’nı tebrik etti.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise yaklaşık 10 yıldır arife dualarına katıldığını ve bu güzel geleneğin devam etmesini istediğini söyledi. Hiçbir kentte böyle bir geleneğin olmadığını ifade eden Ceylan, arife duası geleneğiyle Çorum esnaf ve sanatkarlarının Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.
Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Milletvekili Ceylan, 15 Temmuz darbe girişimini bir darbe olarak görmediğini bunun hain bir terör olayı olduğunu belirtti. Bu olayı bir grup asker kılığına girmiş teröristlerin gerçekleştirdiğini dile getiren Ceylan, “Eğer bu girişim gerçekleşseydi ülkemizi böl-parçala taktiğiyle yönetmeye kalkacaklardı. Ama bu girişim önce Yüce Allah’ın sonra da milletimizin dik duruşu ve üstün cesaretiyle başarılı olamadı. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir insanın tankın önüne yattığı görülmemiştir. Bunu yapan da sadece Türk insanı olmuştur. Tüm dünyada Türklerin üstün cesaretine hayran kalmıştır ve Türkiye’yi bölemeyeceklerini anlamışlardır” dedi.



Editör: TE Bilisim