Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Travel Expo Ankara Fuarı’yla ilgili bir değerlendirme yapan Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Travel Expo Fuarı’nda Çorum adına son derece verimli işler yaptıklarını söyledi.

Fuar boyunca bütün stantları gezerek ve açtıkları standa gelen konuklara Çorum’u tanıtıcı broşürler dağıttıklarını ifade eden Bilan, ayrıca fuara katılan İran, Ruanda, Kolombiya, Endonezya, Ukrayna, Etiyopya ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti gibi ülkelerle kültür müsteşarı ve elçilik temsilcileri düzeyinde kayda değer görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Bilan, “Hititler Elçiliklerde” projesi kapsamında bu ülkelerle güzel işler yapabilmeyi umut ettiklerini kaydetti.

Fuarın son gününde Vakıf 19 Yönetim Kurulu olarak çok sayıda misafir ağırladıklarını belirten Bilan,”Hitit elbiseleri ve sazlarının kullanıldığı TRT ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Hitit Ensamble Orkestrası muhteşem bir konser vererek, Çorum’un sesini fuar alanındaki bütün ziyaretçilere ve katılımcılara en iyi şekilde duyurdu. Bu konserde kullanılan elbiseler ve konser Vakıf 19 sponsorluğu ile hayata geçirildi. Konsere UNESCO Temsilcisi ve Alman Akademik Değişim Derneği Başkanı Sarah Hanım da bizzat katıldılar. Sanatçılar konser sonrası Vakıf 19 standına gelerek Çorumlularla ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu fuarın ardından öncelikle Vakıf Mütevelli Heyetimize maddi ve manevi destekleri için, bizi bu etkinlikte yaptıkları eserlerle destekleyen Sanatçılarımız Hüsna Dişbudak ve Şerif Akşit'e, Lojistik destek veren Çorum Valiliği ve Turizm İl Müdürlüğüne, Karakuş Leblebi sahibi Lütfi Karakuş’a, ziyaretleri ile bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize, Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Bey'e teşekkür ediyorum.

Ayırmadan, ayrılmadan yaptığımız çalışmalara her düşünceden ve kesimden katılımcılarla da en doğru yanıtı aldığımızı görüyoruz. Hemşehrilerimizin her geçen gün artan destekleri ve takdirleri de bizleri daha çok çalışmaya ve daha iyi işler yapmaya teşvik ediyor” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim