Türkiye ile Avrupa Birliği'nin mali işbirliği ile düzenlenen "Öğrenciler AB'yi Öğreniyor" projesi bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarının ülke finali Ankara'da yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilen "Öğrenciler AB´yi Öğreniyor" projesi kapsamında, bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları düzenlendi. 81 ilde birinci olan öğrenciler, Türkiye derecesi için yarıştılar. Yarışmaya 23 Nisan Ortaokulu ve Özejder Sosyal Bilimler Lisesi ile katılan Çorum, resim ve slogan alanlarında yapılan sıralamada en başarılı 10 il arasına girmeyi başardı.
“Öğrenciler AB’yi Öğreniyor” yarışmalarının ödül töreni, MEB Şura Salonu’nda gerçekleşti. Ödül törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın yanı sıra çok sayıda bakanlık bürokratı, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Béla Szombati ve 81 ilden dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Öğrencilerin projeye katılımını çok önemsediklerini belirten Erdem, “Birinciliklerin önemli ama sembolik olduğunu biliyoruz. Çünkü bu yarışmalara katılan, yazı yazan, resim çizen, slogan bulan, öykü yazan çocuklarımız ileride yazar, ressam, kendine güveni bulunan idareciler olacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de eğitim alanların sayısının, AB´deki birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu ifade eden Erdem, projeyle AB´nin tanıtılması açısından büyük bir kitleye ulaşıldığına dikkati çekti. Hz. Ali’ye atfedilen “Kişi bilmediğinin düşmanıdır” sözünü hatırlatan Erdem, proje aracılığıyla AB konusundaki farkındalıkları yükselen öğrencilerin ülkemizi AB’ye daha iyi anlatacaklarını belirtti.
Konuşmaların ardından resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışması kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra dereceye giren çalışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Yarışmaların Türkiye birinci, ikinci ve üçüncüleri, bir AB üyesi ülkeye seyahat hakkı kazandı. Bütün il birincilerine bilgisayar, ikincilerine bisiklet, üçüncülerine de satranç takımı hediye edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise “Bakanlığımız tarafından öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilen ‘Öğrenciler AB´yi Öğreniyor’ projesi için Ankara’da ilimizi temsil eden öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu güzel örneklerin çoğalmasını temenni ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim