Sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletmeyi sürdüren Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni kan alma birimi oluşturuldu.
Poliklinikler bölümünde oluşturulan yeni birimle birlikte çocuklar için olan merkezle birlikte kan alma birimlerinin sayısı üçe yükseldi.
Yıllık ortalama 1.5 milyon kişiye sağlık hizmeti verilen hastanede yapılan yeni düzenleme ile kan alma işlemlerinde oluşacak yığılmalar ve sıra bekleme sorunu da çözüme kavuşturuldu.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, hastanenin Çorum’da tek olmasının yanı sıra bölge illere de hitap etmesi nedeniyle zaman zaman yoğunluk yaşandığının söyledi.
Yoğunluk nedeniyle kan alma işlemleri sırasında sıralar oluştuğunu anlatan Yrd. Doç. Zehir, “Hem hastalarımızın daha az sıra beklemesi, iş ve işlemlerini daha hızlı şekilde yapmaları amacıyla polikliniklerimizin bulunduğu kata yeni bir kan alma birimi oluşturarak hizmete açtık. Birimin hizmete girmesiyle kan alma verirken hastalarımızı daha az beklerken, işlemler daha hızlı hale geldi. İhtiyaç olduğu halinde kan alma biriminin sayısını artırmayı düşünüyoruz” dedi.

SIRA ALMA İŞLEMİNE YENİ DÜZENLEME
Ayrıca sabah hastanede sıra alma noktasında aşırı bir yoğunluk oluştuğunu dile getiren Zehir, “Hastalarımız sıra verilmesi için uzun süre bekliyordu. Hastalarımıza sıra verme işlemini bankolardan poliklinik içlerine kaydırdık. Sabah sıra almaya gelen hastalarımız böylece çok daha kısa sürede sıralarını alırken, hastaların bekleme sürelerini de kısalttı. Daha kaliteli bir hizmet sunumu sağladı.



(İHA)
Editör: TE Bilisim