Türkiye’de bir ilki yaptıklarını belirten okulun kurucularından Halis Akyol, günümüzün artık dijital çağ olduğunu, dijital teknolojileri kullanan toplumların ekonomilerini dönüştüren toplumlar olacaklarını söyledi.

Halis Akyol, “Teknolojik yoksunluklarımızı giderecek milli yetkinliğe sahip bir gençliğin yetişmesi için gerekli eğitim altyapısını kurmak için kolları sıvadık. Devletimizin bu noktada çok ciddi destekleri bulunmaktadır. Bu desteklerle eğitimde ciddi bir dönüşümün başlayacağına inanıyoruz. Çorum sanayisi olmak üzere tüm Çorum’un teknoloji merkezi olacak bir okul. Bu okulda hem yüksek nitelikli gençler yetişecek hem de sanayinin teknolojik ihtiyaçları karşılanacak. Çorum’un sorunu Çorum’da çözülecek. Öğrenmeye ve çalışmaya hazır, azimli, üretken ve dinamik öğrencilere ihtiyacımız var. Kayıtlarımızda bu özellikleri arayacağız. Öğrencilerimize yeni eğitim öğretim hayatında başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Dijital Teknoloji Koleji’nin açılmasında emeği olanları tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim