Savunma Sanayi heyeti ilk olarak Çorum Valiliğini ziyaret ederek Vali Necmeddin Kılıç ile bir süre sohbet etti. Ziyaretin amacı ile ilgili bilgi veren Vali Kılıç, Muhsin Dere’nin Sungurludan bir hemşehrimiz olduğunu ifade ederek, “Çorumun yiğit bir evladı. Bu toprakların bin yıl boyunca hizmet için yetiştirdiği ve devletine hizmetkâr kıldığı isimlerden birisi Çorum’dan ellerini çekmiyorlar” dedi. Bir süre önce kendisiyle sohbet ettiğini ve Çorum’daki makine sanayi ve potansiyelini paylaşıp, devletin bekası konusunda Çorum’un her zaman omuz verdiğini, bunun bin yıllık bir gelenek olduğunu anlatarak, Çorum’un savunma sanayiinde devletin gayretlerine de omuz vermek ve bir tarafından tutmak istediğini söyledi. Vali Kılıç, “Çorum’daki sanayi savunma sanayinin nasıl işine yarayabilir diye düşünmüştük. Muhsin Bey de devletin bu konuda ciddi desteklerinin olduğunu belirtmişti. Savunma sanayinin köşe taşı firmaları ile bir araya gelerek Çorum’un potansiyelini bir görelim neyi omuzlayabilirsiniz ona karar verelim demişlerdi kendisine teşekkür ediyorum. Savunma sanayinin önemli kuruluşlarının temsilcileri ile Çorum’a teşrif ettiler. Önemli sanayi kuruluşlarını heyetle birlikte gezeceğiz” dedi.

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Muhsin Dere de konuşmasında; Çorum’da sıcak karşılandığını belirterek bu durumdan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 1985 yılında kurulduğunu ve 30 senedir faaliyet gösterdiğini anlatan dere, savunma sanayinin bu noktalara gelmesinde firmaların ve savunma sanayi müsteşarlığının büyük katkısının bulunduğunu ifade etti. Ana yüklenici olabilecek firmaları aradıklarını belirten Dere, “Savunma sanayinde 35 bin çalışan var. Yurtdışında çalışan büyük firmaların bir tanesinin çalışanı kadar bu sayı. Bu nedenle yerlileşme hamlesinin devam etmek için desteklere ihtiyaç var. sanayicilerimizle bir araya gelerek ne tür kredi ve teşvik mekanizmaları var bunları da anlatmış olacağız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim